Kristin Larkin - Waking up (Waardering Muziekwereld) 8

Kristin Larkin - Waking up

Kristin Larkin is een 41-jarige zangeres en songschrijfster afkomstig uit Maury County, Tennessee. Ze debuteerde in de muziekwereld als zangeres bij de formatie ‘Remember The Ocean’ uit Zuid-Florida die in 2002 het album “Ruth” uitbracht. Aan het begin van deze eeuw trok ze echter naar Nashville waar ze een solocarričre ging nastreven met autobiografische folk- en countryliedjes. Haar eerste soloplaat was een zes nummers tellende EP die “Regardless” heette en in 2014 op de platenmarkt verscheen. Nu zeven jaar later komt er pas een vervolg aan dat solodebuut met een nieuw tien songs tellende volwaardige album dat “Waking Up” als titel kreeg.

De onderwerpen van de soms van filosofische teksten voorziene liedjes op deze plaat behandelen o.a. de liefde, relaties en de schoonheid van de natuur. Het album werd in Nashville opgenomen met Kellen Wenrich op basgitaar, viool, piano en harmonium, Adam Taylor op akoestische en elektrische gitaren en banjo, Stephen Mason op elektrische gitaar, Mark Sloan op pedal steelgitaar en Jacki Macri en Steve Smith op drums. De harmony vocal bij enkele songs zijn afkomstig van Anna Eilermann en Kristin Larkin zingt en speelt zelf op akoestische gitaar.

Alle nummers werden door haar gecomponeerd met melodieuze muziek in het folk- en countrygenre en met uitgebreide verhalen in de songteksten. Op de audiovideo’s bij dit verhaal geven we het eerste en het laatste liedje uit het album “Waking Up” mee ter kennismaking met het werk van Kristin Larkin. Die eerste song heet “Tread Lightly” en na een kleine 40 minuten sluit ze deze plaat af met het uitermate fragiel gebrachte liedje “Broken Vessel”.

Daar tussendoor kunnen we nog genieten van moderne, vlot in het gehoor liggende songs als “That’s Beautiful”, countryrocker “Like A Country Song”, het door sterk twangende gitaarklanken begeleide nummer “As We Go Along” en naast “Broken Vessel” nog onze drie andere favoriete tracks uit dit erg mooie album: het walsende en naar je hart mikkende “Little Cowboy”, het melancholische “Shelter” en het met een hartverscheurende snik in de stem gezongen afscheidsliedje “Gone”. Neem het maar van ons aan: “Waking Up” van Kristin Larkin is een heel mooie en aangenaam beluisterbare plaat.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 maart 2021

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex