Kaurna Cronin - Harsh beauty  (Waardering Muziekwereld)

Kaurna Cronin - Harsh beauty

I need a space to perform and a place to rest. We’ll provide P.A. and everything for the concert. Al jaren adverteert de Australiër Kaurna Cronin met een opmerkelijke bericht op diverse sites. Voor een klein bedrag zet hij in de huiskamer van elke willekeurige fan de apparatuur op. Als de muzikanten na het concert een nacht kunnen rusten, verdwijnen ze de volgende ochtend na een ontbijt. Geen wensenlijst en zeker geen backstage rider gevuld met bizarre eisen. Cronin wil graag spelen, de fans vermaken en vooral kennis maken met de mensen die hem uitnodigen. In 2022 gaat hij met Harsh Beauty op pad.

In 2012 debuteert Kaurna Cronin met het album Feathers. De popmuziek klinkt relaxed, de teksten zijn intelligent. Cronin speelt gitaar, piano, de mondharmonica en beroert de drumvellen. Hij maakt de muziek en schrijft teksten met een verhaal. Het zijn nummers die passen in een intieme, wat kleinere concertzaal of inderdaad in die huiskamer van een fan. Glitter Or Dust verschijnt in 2019, twee jaren later is Aloft In Blue de zesde langspeler van de singer-songwriter. Cronin werkt rustig voort aan een uitbreidend oeuvre.

Harsh Beauty telt elf nummers. Vanaf de eerste track ‘Our Way’ is duidelijk dat Cronin over relaties wil schrijven. Tot afsluiter ‘The Hardest Part’ zijn er woorden over mogelijke vreugde en onvermijdelijk verdriet in de liefde. ‘One Day Away From You’, ‘I Write Love Songs’ en ‘Why Do You Love Lizzie’ zijn duidelijke titels. Het gaat over de passie, de hartstocht en het gehecht zijn aan de ander. Cronin heeft voor Harsh Beauty geen grote veranderingen aangebracht in de band waar hij graag meespeelt. Bassist Kiah Gossner en drummer Kyrie Anderson vormen een ervaren ritmesectie en Matt Morison speelt zoals eerder en altijd de toetsen. Cronin leunt op muzikanten die hij kent van eerdere producties en haalt daar de kwaliteit die hij wil. Zijn laatste langspeler heeft daarom elf maal een bekend geluid, maar vooral elf keer kwaliteit. Kaurna Cronin gaat op pad met het nieuwe materiaal, dat naadloos past bij eerdere liedjes. Hij zal in de kleinere zalen intieme concerten geven met de nieuwe liedjes van Harsh Beauty. Daarnaast zal hij met zijn band af en toe in een huiskamer willen spelen. Harsh Beauty bij mensen thuis. Live gespeeld zullen de nieuwe liedjes nog beter klinken dan vanaf het schijfje.

Recensent: Jaks Schuit

Bron: www.writteninmusic.com

Direct link: Kaurna Cronin, Harsh Beauty – REAL ROOTS CAFÉ (realrootscafe.com

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 2 augustus 2022

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex