Joseph Parsons - The Field - The Forest  (Waardering Muziekwereld) 8

Joseph Parsons - The Field / The Forest

Nadat de destijds vanuit Philadelpia opererende singersongwriter  twee werkstukken in eigen beheer afleverde vond hij in 1998 onderdak bij het Blue Rose label in Duitsland. Het werd ook zijn nieuwe thuishaven, sinds hij de vrouw van zijn leven ontmoette resideert hij in Hannover.

We volgen Parsons sinds het uit í95 daterende debuut Lies; nadien opgepikt door Blue Rose dat ook een reeks soloprojecten uitbrengt. Parsons komt vooral in de spots met US Rails, een supercombo waarin naast Parsons en gitarist Tom Gillam ook songwriters als Bean Arnold en Scott Bricklin figureren. In 2014 is er naast een samenwerkingsproject  met Todd Thibaud het met zijn vaste tourband opgenomen Empire Bridges.

Evenals op de twee vorige langspelers verzorgen de uit Philadelphia afkomstige gitarist Ross Bellonoit en de Duitse rimesectie met Sven Hansen en Freddi Lubbitz opnieuw de muzikale omlijsting op Parsonsí nieuwste, een met  twee epeetjes opgebouwd werkstuk.

The Field toont het meer intimistisch aspect met knappe rootspop, de persoonlijke ode Berlin en tedere liefdesverklaringen als Need You, Donít Belong en het romantische Fragile Moon trekken de aandacht. Op het tweede epeetje galmen de gitaren wat luider op een behoorlijk stevige, rockende drumbeat. Het blijft al bij al melodieus, maar het is uitgerekend het semi-akoestische, folkgetinte Horizon dat blijft hangen.

Auteur: Cis van Looy

Bron: www.writteninmusic.com

Deeplink: http://www.writteninmusic.com/roots/joseph-parsons-the-field-the-forest

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 november 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex