John Blakeley & Jeff Larson - Yesterday's dream  (Waardering Muziekwereld) 8

John Blakeley & Jeff Larson - Yesterday's dream

Als twee muzikale toppers de handen in mekaar slaan om iets nieuws te creëren, dan mogen wij als muziekliefhebbers meestal wel iets heel moois verwachten. De Amerikaanse singer-songwriter Jeff Larson uit San Francisco, Californië en gitarist John Blakeley (van o.a. ‘The Sandals’, ‘Stoneground’ en ‘Endless Summer’) maken deze verwachtingen meer dan waar op hun tien tracks tellende album Yesterday’s Dream.

Jeff Larson schreef zes nummers voor deze plaat, John Blakeley tekende voor één song en voor de rol van albumproducer en samen componeerden ze de drie resterende nummers die onder de noemers pop, rock en folk geklasseerd kunnen worden. Het duo had in het verleden ook al eens samengewerkt voor dit album dat nu in een aangepaste en met nieuwe songs uitgebreide versie opnieuw wordt uitgebracht. Jeff Larson heeft met Elua Aloha vorig jaar zijn laatste soloplaat uitgebracht, waarvoor hij samenwerkte met ‘Beach Boy’ Jeffrey Foskett en voor de typische ‘California Beach’-sound koos. Hier bij ‘Rootstime’ hadden we in het verleden ook al de eer om drie albums van Jeff Larson te recenseren: “House Concert” in 2011, “The World Over” in 2012 en “Close Circle” in 2014. Maar laat ons even dieper in gaan op deze plaat Yesterday’s Dream waarvoor Scott Matthews en Jim McCarthy op drums, Jeff Pevar op basgitaar en Wolfgang Wein op cello en bas voor de opname met het duo kwam meespelen, terwijl popzangeres Jeddrah (Schmit), Randell Kirsch en de eerder vermelde Jeffrey Foskett, beiden van ‘The Beach Boys’, de nodige backing vocals kwamen inzingen.

Het album begint met de door mandoline begeleide song Renaissance Man, waarna de heerlijke stem van Jeff Larson excelleert in de melodieuze popballad Goes Without Saying, het donkere Always The Mystery, albumtiteltrack Yesterday’s Dream en slotsong The Calamar Trees. Tussendoor hebben we ook nog mogen genieten van het geheel instrumentaal surfrockende prachtsong die Day Trip als titel kreeg en ons herinnert aan het sixtiesgitaarwerk van ‘The Shadows’ en Duane Eddy. Meer uptempo gebrachte liedjes zijn countryrocker Two Hours, het naar bluegrass neigende Star Filled Sky en het zachtrockende A Coastal Moon.

Gitarist en snarenvirtuoos John Blakeley heeft samen met Jeff Larson een schitterend staaltje van het betere singer-songwriterwerk afgeleverd met dit sfeervolle album Yesterday’s Dream.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://rootstime.be/index.html?https://rootstime.be/CD%20REVIEUW/2019/JAN1/CD145.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 2 april 2019

Listen tracks

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex