Johanna Lillvik - Johanna Lillvik (ep)   (Waardering Muziekwereld) 8

Johanna Lillvik - Johanna Lillvik (ep)

Een totaal nieuwe wind uit Zweden met deze debuut-ep van Johanna Lillvik. In welk vakje we haar moeten plaatsen, is na het beluisteren van dit kleinood nog niet meteen duidelijk. In ieder geval is Johanna Lillvik bijzonder expressief te noemen en met soms een gevoel van enige dramatiek brengt ze hier een mix van vele stijlen.

Het footstompin Cinderalla Stepsister brengt enkele blues- en rockinvloeden, maar duidelijk met een commerciŽle knipoog. Met Sadistic Love Song etaleert Johanna hier een meeslepende ballad en met het opmerkelijke It Was a Day krijgen we er zelfs een vleugje Klezmer bij. Opmerkelijk is ook dat de naam Kate Bush altijd blijft opkomen bij me en dat heeft zeker te maken met de diverse ritmeveranderingen in haar muziek.

Dat Johnanna Lillvik bijzonder talentvol is, staat buiten kijf en daardoor zal ze het ook wel geschopt hebben tot zangeres bij het wereldbefaamde 'Cirque Du Soleil' (in de periode 2008-2012*). Met afsluiter One Of These Days reikt deze nachtegaal richting moderne folk. Niet dadelijk mijn keuze, maar toch een meer dan opmerkelijk debuut vol kwaliteit...

* noot red. Muziekwereld

Bron: www.rootsville.eu

-----------------------------------------

De debuut-ep van Johanna Lillvik is ongetwijfeld een voorproefje van toekomstige kleurrijke indi pop en -rock van deze Zweedse schone. Johanna schreef niet alleen zelf al haar liedjes, zij is ook verantwoordelijk voor de composities en de productie van deze ep. Speciale aandacht voor track 4, een indrukwekkend jazz/r&b-nummer met een geweldige trompetsolo van Anders Gustafsson. Johanna Lillvak is een groot muzikaal talent met een dijk van een stem van wie we ongetwijfeld nog veel muzikale pracht mogen verwachten.

Fred Pach (Muziekwereld)

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 februari 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex