Jim Patton & Sherry Brokus - Going the distance  (Waardering Muziekwereld) 8

Jim Patton & Sherry Brokus - Going the distance

Jim en Sherry zijn al bijna 40 jaar bij elkaar en maken al minstens even lang prachtige akoestische muziek samen, waarbij een aardig aantal CD’s als product is verschenen, aanvankelijk onder de (groeps)naam Edge City en de laatste jaren onder de eigen namen. Jim, een opvallende verschijning met zijn lange spierwitte haardos, is de songwriter en verzorgt samen met Sherry (ook percussie) de prachtige duetvocalen. Ze zijn bekend bij onze landgenoten die in maart Austin bezoeken voor het SXSW festival, Jim en Sherry verzorgen in het niet-officiële programma een aantal concertseries. Na CDs als Edge City verschenen er drie duo-CD’s in resp. 2008, 2010, 2013 en 2016, waarvan de laatste drie op het sympathieke lokale (Austin) label Berkalin Records. Voor de Europese markt verscheen in 2020 een uitstekende overzicht-CD met songs uit de jaren 2008-2018 met daarbij twee niet eerder uitgebrachte songs. En nu komt er binnenkort een nieuwe duet-CD, ontstaan in de Corona-periode met daarop 11 heerlijke akoestische songs.

Jim heeft mij gevraagd een voor-beoordeling te schrijven om de Europese liefhebbers wakker te schudden. En dat doe ik graag. Ik ben nou eenmaal een enorme liefhebber van goede Americana-producten uit mijn geliefde Austin. Hoe vaak heb ik daar niet in maart genoten van de showcase van Patton en Brokus, de laatste jaren in mijn favoriete Neworldeli, waar ik dan steevast genoot van de voortreffelijke Reuben Sandwich, smullen in het kwadraat. Dit jaar was er medio maart weer een showcase, maar ik vond het nog te onzeker om naar de USA te gaan, dus blijft 2016 nog heerlijk op mijn netvlies hangen. Maar de CD. Een rechtstreeks juweel met prachtige songs, van de elf songs werden er vier geschreven samen met mijn goede vriend Jeff Talmadge en twee met Steve Brooks. In de begeleiding het beste van de Austin Americana-scene. Bill Kirchen (Commander Cody en veel meer) op zijn telecaster gitaar, Warren Hood op fiddle (voor mij is hij nu echt de top in Austin), Rich Brotherton op gitaar en mandoline, John Bush op percussie en Sherry en Bettysoo op harmoniezang. Producent is wederom Ron Flynt (ook bas, piano, harmonium, gitaar en achtergrondvocalen).

‘Going The Distance’ is nu al een van de absolute toppers van 2022 voor mij. Houd Spotify in de gaten, ga luisteren zodra de CD verschijnt en geniet mee. Gewoon weer een prachtig voorbeeld van top-Americana die ons vanuit Austin, Texas bereikt.

Recensent: Fred Schmale

Bron: www.realrootscafe.com

Direct link: Jim Patton & Sherry Brokus, Going The Distance – REAL ROOTS CAFÉ (realrootscafe.com)

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 31 juli 2022

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex