Jill Barber - Fool's gold   (Waardering Muziekwereld)

Jill Barber - Fool's gold

“Fool’s Gold”, de ondertussen zesde van de Canadese liedjesschrijster Jill Barber, is wat ze in Engelstalige landen een echte must-have plegen te noemen. Een album, dat eigenlijk absoluut niet in je collectie mag ontbreken. Een tijdloos geheel, dat je keer op keer opnieuw zal willen blijven beluisteren. Een weldadig zacht aandoende voorjaarsliedjesbui. Balsem voor door de vaak genadeloze jachtigheid van het leven anno nu stilaan barstjes vertonende zielen. Liedjes, die je als oude bekenden al van op een afstand staan toe te zwaaien. En da’s nu net het mooie, aangezien het hier op de keper beschouwd uitsluitend om nieuw materiaal uit de koker van Barber blijkt te gaan.

Tien nieuwe liedjes, die ze schreef samen met Steve Dawson, Les Cooper en Drew Jurecka, kort nadat ze haar zoontje op de wereld had gezet. Tussen de bedrijven van het jonge moeder zijn door als het ware. In een omgeving vervuld van liefde. En dat hoor je eraan ook. Gelijk van bij het naar onze bescheiden mening beslist hitgevoelige openingsnummer “Broken For Good” is het al prijs! Dat streepje bedaarde, maar tegelijk ook ongemeen soulvolle R&B mag wat ons betreft elk uur opnieuw op de radio. En dat geldt voor wel meer dingen hier! Van de zo menig een grote jazzchanteuse in herinnering roepende sleper “The Least That She Deserves” tot de ons louter gevoelsmatig een beetje aan “Say What You Want van het Schotse hitgroepje Texas herinnerende lome popparel “Let’s Call It Love”, van het ook al richting de sterren gecroonde “The Careless One” tot het je lichtvoetig over de hardhouten dansvloer van betere tijden leidende “If Only In My Mind”, van de broeierige trage “To The Last” tot het de gelukzalige gevoelens uit z’n titel werkelijk perfect verklankende “Lucky In Love”, van het speelse bluesy niemendalletje “Darlin’ It Was You” tot het ongegeneerd zomaar een stekje voor zichzelf in het “Great American Songbook” claimende “Only You” of het afsluitende “If You’re Going To Break My Heart”, het zijn echt stuk voor stuk parels van liedjes!

Liefhebbers van gloedvolle stemmen en liedjes die op ongedwongen wijze herinneringen oproepen aan tijden die lang achter ons liggen zouden daarmee genoeg moeten weten…

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 3 mei 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex