Jessie Wagner - Shoes droppin  (Waardering Muziekwereld) 9

Jessie Wagner - Shoes droppin

Soms vraag je je af hoe het toch mogelijk is dat sommige artiesten relatief onbekend zijn. De Amerikaanse zangeres Jessie Wagner is zo iemand, die tot dusver alleen bekend was als vocaal verlengstuk op toernee voor de grote namen onder wie Lenny Kravitz, Chic, Duran, Duran en Little Steven and the Disciples Of Soul.

En ineens staat ze zelf in de schijnwerpers met het op Van Zandts label Wicked Cool uitgebrachte solo debuut “Shoes Droppin”. Wakker worden, Nederland want vele maanden na de release heeft onze vaderlandse pers nauwelijks aandacht besteed aan dit overdonderend pracht album van een veelbelovende artieste.

Haar meest kwetsbare en eerlijk project over de donkerste periode uit haar leven. De waarheid doet soms heel erg pijn. De tegenstrijdige emoties en de persoonlijke worstelingen, die zij meemaakte toen een geliefde volledig afhankelijk van haar werd en zij niet voorbereid was op de verantwoordelijkheid.

Op “Shoes Droppin” bewijst ze haar waarde met elf nummers, die gepaard gaan met een breed, kleurig, speels en liefdevol muziekpalet. Een beetje soul, country, pop en blues, die qua productie duidelijk geworteld is in de jaren zestig en zeventig. Haar muziek is onmogelijk te categoriseren, waardoor dat haar volgens Van Zandt de perfecte artieste maakt op zijn label.

Recensent: Johan Schoenmakers

Bron: www.altcountryforum.nl

Deeplink: Jessie Wagner – Shoes Droppin (2020) (altcountryforum.nl)

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 21 februari 2021

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex