Jenny Berkel - Pale moon kid  (Waardering Muziekwereld)

Jenny Berkel - Pale moon kid

De kans dat u de jonge Canadese Jenny Berkel al kent lijkt ons eerlijk gezegd redelijk groot. Misschien niet van haar nochtans erg knappe debuutplaat “Here On A Wire” van ondertussen zo’n jaar of vier geleden, maar zeker wél als de heerlijke stem achter Daniel Romano in diens begeleidingsgroep The Trilliums. En die Romano is het ook, die voor de productie van haar zogeheten moeilijke tweede tekende. “Pale Moon Kid” heet die en hij bevat netjes verspreid over een A- en een B-kantje elf nieuwe Berkel-liedjes.

Liedjes die vrijwel meteen opvallen door hun sterk poëtische karakter, maar misschien nog wel meer door hun evocatieve aard. Met Berkels weelderige stem als sterkste troef zonder meer. En met de fijne gitaarbijdragen van grootmeester Romano zelve eigenlijk alleen maar als aangename surplusjes. In de schemerzone tussen pop, rock, folk en Americana goed voor dik zesendertig minuten van een welhaast onaardse schoonheid. Seductief als een Margo Timmins en een Hope Sandoval in hun hoogdagen. En daarmee zou u eigenlijk genoeg moeten weten.

Mocht dat toch nog niet het geval zijn, dan raden we u bij wijze van introductie een korte luisterbeurt naar het trio “Half Dream”, “St. Denis” en “Pale Moon” aan. Na die drie ingetogen songschoonheden bent ook u gegarandeerd verkocht voor het leven. Wedje?

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#JennyBerkel

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 15 oktober 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex