Jennifer Porter - These years  (Waardering Muziekwereld) 8

Jennifer Porter - These years

Jennifer Porter is een enorm getalenteerd artieste, die zowel in de jazz, blues, country en zelfs in opera actief is. Ze zong onder andere met het Classical And Jazz Orchestra en het wereldberoemde Glenn Miller Orchestra. Als pianiste stond ze reeds garant voor de begeleiding van C.J. Chenier, Nathan & The Zydeco Cha-Chas en Buckwheat Zydeco’s Band.

Op These Years dat netjes verdeeld is in 5 originele nummers en 5 covers, laat Jennifer horen dat ze een artieste is met niet alleen een uniek stemgeluid, maar die tevens weet hoe ze haar stem moet gebruiken. Fluweelzacht zet ze die in bij de eerste track, het van Van Morrison geleende Crazy Love en de manier waarop ze Beast Of Burden tot een laid back bluesjazz getint nummer omvormt, verdient respect. Dylan’s On A Night Like This wordt in Porter’s versie, met inbreng van accordeon, dan weer leuke zydeco. Haar eigen composities mogen er evenwel ook zijn. Het trage Road To Redemption verraadt meteen haar songschrijverstalent. Dit is ‘easy listening in a positive way’, zo ook in de titeltrack die een ‘modern soul’ kantje heeft. Zwoel jazzy komt ze uit de hoek in My Secret Desire, waarna ze Unchain My Heart een ietwat exotisch bossa tintje meegeeft.

Jennifer Porter heeft een aangenaam en professioneel klinkende stem. Ze zingt alsof het haar geen tikkeltje moeite kost, iets dat je bij veel hedendaagse zangeressen niet tegenkomt. Dit alles, in sublieme arrangementen uitgevoerde nummers, maken van These Years een album dat nog vaak aanspraak zal maken op mijn afspeelapparaat.

Auteur: Lambert Smits

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: read:http://www.keysandchords.com/album-review-blog/jennifer-porter-these-years

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 8 januari 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex