Jeanette Akerlund - En egen plats   (Waardering Muziekwereld)  7+

Jeanette Akerlund - En egen plats

Deze jongedame groeide op aan de Zweedse Westkust in het schilderachtige stadje Kungalv, in lang, lang vervlogen tijden ooit hoofdstad van Noorwegen onder Sigurd l.
Op het debuut ‘An Egen Plats’ kabbelt het melodieuze songwerk van de jongedame wat achteloos voorbij op een niet onaangename melange van folk en countrypop. Dat heeft ongetwijfeld ook iets te maken met het feit dat ondergetekende het hier gebruikte Zweeds niet machtig is, evenmin als enige notie van andere Skandinavische talen overigens.
Zodoende beluister ik de verhalen van ‘Stark’, ‘Pärlor’ noodgedwongen vooral via de muziek en daar is weinig op aan te merken, luister maar eens naar de mooie titelsong. Helaas valt er ook niet  bepaald veel te beleven. Het zijn vooral fraaie praatjes bij de ongemeen mooie zomerse plaatjes die het hoesje illustreren naast de afgedrukte songteksten. Die bewijzen bij momenten zelfs hun nut bij het handvol, in niet geheel accentloos ‘English’ gebrachte songs zoals ‘Protect Me’ hun nut. Die verfijnde pianoballade vormt samen met het meer toegankelijke ‘Streak, Of Light’ een van de beste momenten van dit luisterschijfje.

Auteur:  Cis van Looy

Bron: http://www.keysandchords.com/6/post/2014/04/jeanette-akerlund-en-egen-plats.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 20 mei 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats