Jay Pinto - Jay Pinto (Waardering Muziekwereld)

Jay Pinto - Jay Pinto

Op 8-jarige leeftijd werd de Amerikaanse singer/songwriter Jay Pinto door de muziekmicrobe gebeten. Aanvankelijk startte hij op piano en later volgde de gitaar. Nadat hij Boston had geruild voor de Westkust, trad hij op van Sacramento tot LA, en van San Francisco tot Seattle. Daar ontmoette hij Tom Kennedy met wie hij het akoestische folkpop duo Bananafish vormde. Het duo nam 4 albums op. Pinto’s eerste soloalbum 9 Song Demo dateert van 1999 en het recent naar hem genoemed album is zijn vierde.

Het album bevat songs die Jay in de voorbije 35 jaren schreef, alsmede twee niet eerder uitgegeven tracks. Eigenlijk is het een beetje een ‘best of’. Jay is een observator en zijn songs handelen dan ook over liefde, vriendschap en hoop, nu eens melancholisch, dan weer opgewekt. Het album opent met de op akoestische gitaar begeleidde folksong Stray, inclusief een mooi stukje fingerpicking. Pinto kan zich perfect verplaatsen in een ander persoon om dan op een aparte manier indrukken op te doen. Dat komt tot uiting in Through The Eyes Of A Fisherman waar hij het tempo ietwat opdrijft. Wanneer in Paradise Jay’s akoestische gitaar assistentie krijg van een elektrisch exemplaar wordt het paradijs pas echt werkelijkheid. Mooi is ook het zweverige Push, nog aan kracht winnend door de ijle achtergrondzang.

Liefhebbers van het werk van Pinto zullen waarschijnlijk een aantal songs van dit album reeds bezitten. Anderen ontdekken met deze schijf een competente singer/songwriter.

Auteur: Lambert Smits

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: read:http://www.keysandchords.com/album-review-blog/jay-pinto-jay-pinto

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 18 november 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex