Jarrod Lawson - Be the change  (Waardering Muziekwereld) 8

Jarrod Lawson - Be the change

Wij waren vijf jaar terug erg enthousiast over het gelijknamige debuut van de uit Portland afkomstige soulzanger Jarrod Lawson. Het album werd een groot succes en bracht hem op de meest gerenommeerde podia van de wereld. Daarna nam hij ruim de tijd om met een volmaakte tweede plaat op de proppen te komen: Be The Change. Lawson is een uitzonderlijk soultalent dat zijn inspiratie vooral haalt uit de soul die gedurende de laten jaren zestig/begin jaren zeventig zo prominent in het muziekveld aanwezig was. Sterke songs, fraai gearrangeerd en met veel bezieling gezongen. Lawson heeft een erg fijne soulstem en is zoín zanger die ook nog eens voluit durft te zingen. Juist doordat zijn songs zo smaakvol en puur worden opgediend klopt ook zijn tweede album weer helemaal. Soul met dikke flarden jazz, vooral door de sterke soloís die door de diverse instrumenten worden gespeeld in de songs, dat is wat ook Be The Change is. Gelijk met de titeltrack, die het album opent, is het weer helemaal duidelijk waar Lawson naartoe wil. Volbloed soul. Iíll Be Your Radio, met Moonchild als gast, en vooral Battlefield, hoe voeg je de coole funk door de soul, zijn ijzersterke songs.

Be The Change is een album vol ijzersterke soulsongs. De ballad Love Isnít Always Enough, het broeierige Universal Chord, het lekker losse Why Donít You Call Me Baby Anymore, het naar de aloude nu soul (DíAngelo, Erykah Badu, Maxwell) getrokken Evalee en het prachtige Soul Symphony, de souljazz van Embrace What We Are (waar vanuit London singer-songwriters Oscar Jerome, Tom Misch en Jordan Rakei ook zo schandalig heerlijk uit tappen) en albumafsluiter How Long zijn heerlijke soulsongs die een groot publiek verdienen. We mogen meer dan blij zijn dat Lawson pure soul blijft maken. Geen hippe invloeden omdat ze zogenaamd Ďmoetení, echte instrumenten gespeeld door geweldige muzikanten die in dienst kunnen spelen van de songs maar hun moment optimaal pakken als ze de soloís mogen verzorgen en natuurlijk die heerlijke stem van Lawson en een zeer prettige verzorgde achtergrondkoortjes.

Jarrod Lawson verdient op basis van Be The Change, net zoals zijn gelijknamige eerste album, de belangrijke podia van de wereld. Volbloed soul die zo weinig moeite heeft je hart te veroveren wordt er veel te weinig gemaakt.

Recensent: Dick Hovenga

Bron: www.writteninmusic.com

Deeplink: Jarrod Lawson (https_writteninmusic.com)

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 januari 2021

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex