Jaime Wyatt - Felony blues (Waardering Muziekwereld) 8

Jaime Wyatt - Felony blues

Er zijn van die artiesten die zingen over ellende, katoen plukken, lynchpartijen en gevangenis zonder het zelf te hebben meegemaakt. En dan zijn er die schrijven uit eigen ervaring. En Jaime Wyatt, die zingt over misdaad en gevangenis, behoort tot de laatste categorie. Op haar zeventiende kreeg zij een contract van een platenmaatschappij aangeboden. Een muzikale carrière mislukte, evenals bij een tweede contract. Jaime raakte in een depressie en ging drugs gebruiken. Zij beroofde haar dealer en als gevolg hiervan zat zij acht maanden in de gevangenis. Inmiddels is zij vrij en clean en heeft zij de kans gekregen haar eerste album op te nemen.

Dit album, dat zeer passend Felony Blues is genoemd, is tussen het toeren door opgenomen. Er staan zeven nummers op, waarvan er zes door Wyatt zijn geschreven. En het moet gezegd worden, talent als songwriter heeft zij zeker. De enige cover is Misery And Gin van Merle Haggard. Haar eigen nummers verwijzen deels naar haar verblijf in de gevangenis. In Stone Hotel vertelt zij bijvoorbeeld over de diefstal bij haar dealer en haar veroordeling. Maar zij beperkt zich niet tot deze gebeurtenis in haar leven. In een nummer als From Outer Space schrijft zij dat zij zich ver verwijderd van haar geliefde voelt en een titel als Your Loving Saves Me, een duet met singer-songwriter Sam Outlaw, behoeft verder geen uitleg.

Met zeven nummers zit Felony Blues ergens tussen een EP en een volwaardige cd. Hoe dan ook, het is een mooi visitekaartje waarop Jaime Wyatt toont wat zij kan.

 

Auteur: Eric Campfens

Bron: www.realrootscafe.com

Deeplink: https://cheyhalliwill.bandcamp.com/releases

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 16 november 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex