Hege Brynildsen - Till Harry  (Waardering Muziekwereld) 6+

Hege Brynildsen - Till Harry

“Hege”, de van begin vorig jaar daterende, door Fats Kaplin geproduceerde eerste cd van Hege Brynildsen, viel hier echt zeer goed in de smaak. Ik werd toen in hoge mate gecharmeerd door de zingende Noorse liedjesschrijfster. Haar me best wel wat aan de muziek van dames als een Iris DeMent en een Gillian Welch herinnerende escapades richting Americana, country en folk waren nu niet meteen wat je vanuit Noorwegen verwachtte, maar ze klonken zó authentiek en waren zó verdomd goed, dat je er als luisteraar graag naar teruggreep.

Ik vrees er echter voor, dat haar nieuwe, het volledig in haar eigen landstaal gebrachte “Till Harry”, op termijn niet diezelfde werking op me zal gaan hebben. Daarop staan overwegend (wat) rustige(re) liedjes. Ik denk dan in eerste instantie aan tussen pop en folk strandende pianoballades als “Mitt Hjärta Itu”, “Sommarsång” en “När Jag Blickar Ut I Världen” of op het snijvlak tussen country en pop neergelegde tragen als “Lilla Ängel” en “Tindrande Stjärnor”. Voorts – Gelukkig! – ook enkele als (broodnodig) tegengewicht voor zoveel ingetogens fungerende dingen als de bedaarde countryrocker “Två Fåglar” en het “bluegrassy” “Den Enda Han Ville Ha”.

Geen onaardige liedjes allemaal, maar ook niet meer dan dat. En dan is er natuurlijk ook nog de voor de meeste niet-Noren vervelende factor van het niet-begrijpen… Volgende keer dus toch maar gewoon weer in het Engels, Hege?

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 31 augustus 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats