Hege Brynildsen - When my man comes to town    (Waardering Muziekwereld) 8

Hege Brynildsen - When my man comes to town

Over haar in 2011 verschenen debuutplaat “Hege” waren wij hier heel erg te spreken, over het zo’n twee jaar later daarop volgende “Till Harry” eigenlijk wat minder. En dat had alles te maken met het feit dat de Noorse die plaat volledig in het Zweeds bracht. Een taal die ze voorheen zelfs nog nooit gesproken had, zo leerden we later. Laat staan, dat ze er al eens in gezongen gehad zou hebben… Maar goed: onze kennis van het Zweeds is wat je noemt ook aan de geringe kant. En het was dus vooral een kwestie van niet verstaan, die er ons op termijn van weerhield om een langdurige relatie met het aan haar grootvader opgedragen geheel aan te gaan. Meer nog, wij spraken hier in 2013 al de nadrukkelijke wens naar meer Brynildsen in het Engels uit. En die wens werd verhoord!

Op When My Man Comes To Town pakt de Noorse onder de productionele hoede van Gøran Grini immers opnieuw uit in de al bij al toch een stuk universelere taal van Shakespeare. Ruim zevenendertig minuten en tien nummers lang lijkt ze op zoek naar een eigen niche tussen illustere voorbeelden als Gillian Welch, Iris DeMent en Dolly Parton. En niet zelden baden de daartoe door haar gebruikte liedjes in een enigszins bevreemdend, überhaupt best wel wat duister aandoend sfeertje.

Als uitgesproken luistertips zouden we hier durven aan te bevelen: de melancholieke alternatieve country van dingen als If You Have To Cry en Please Remember Me, het naar onze bescheiden mening nergens minder dan bezwerende titelnummer When My Man Comes To Town – Iets voor fans van de Walkabouts? – en de fraaie dramatische country noir van Baby, I Told You (Not To Drink).

A real thing of beauty voor wie houdt van wat apartere stemmen!

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#HegeBrynildsen

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 maart 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex