Hayes Carll - What it is  (Waardering Muziekwereld)

Hayes Carll - What it is

In die zeventien jaren na zijn debuut stapelde Hayes tal van awards bij elkaar, variŽrend van beste zanger, beste singer/songwriter, grootste folkartiest tot americana muzikant van het jaar. Grote voorbeeld Townes Van Zandt roept nog steeds gemengde gevoelens op bij Hayes Carll.

Wat zijn songs zo boeiend maken zijn de afwisselende verhalen over politiek, liefde, verlies, een dode bar: kortom het leven in al haar facetten. Met een countryrock-stijl versiert hij zijn teksten tot boeiende songs. Soms in de eenvoud van folk, meestal in een rijkelijk palet van ritmewisselingen. Met I May Be So Bold treedt hij in de voetsporen van de grote Johnny Cash.  In Jesus And Elvis, hangend aan de bar, komt de songwriter bovendrijven met een beschrijving van een kroeg ergens in Texas. Fiddle en af en toe een niet evidente trompet zorgen voor de sfeerschepping. Verrassend hoe creatief hij uit de hoek kan komen: een poppy Fragile Man, het bluesy Wild Pointy Finger.
Hayes Carll staat met zijn leeftijd van 43 jaar duidelijk aan de top. En met afsluiter I Will Stay (een ballad met whistle en acoustic guitar) hopen we dat hij voor eeuwig blijft. Een absolute must voor countryfolk en americana liefhebbers.

 

Recensent: Marino Serdons

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/hayes-carll-what-it-is

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 mei 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex