Hallo Venray - Coffee and cake  (Waardering Muziekwereld)

Hallo Venray - Coffee and cake

Helaas was ik Henk Koorn en zijn mannen na de uitstekende albums The More I Laugh, the Hornier Due Gets! en de dubbelcd A Million Planes to Fly uit het oog verloren. Dit Haagse trio ontleende hun groepsnaam ooit aan het NCRV-radioprogramma Los Vast dat in de jaren 80 op Hilversum 3 vanaf een locatie in Nederland werd uitgezonden. Presentator Jan Rietman begon de show altijd met Hallo, gevolgd door de plaatsnaam waar men was.

Gelukkig kreeg ik onlangs ter recensie het nieuwe album Coffee and Cake toegestuurd. De titel verwijst naar het openingsnummer Jazz. Koorn hierover :  “Het lied speelt zich af op de begrafenis van Louis Debij, drummer van talloze Nederlandse hits en ik heb hem vaak in de studio in levende lijve mogen meemaken.”. Debij was een bijzonder veelzijdige drummer, die zijn carrière in de jaren vijftig begon in de jazz muziek. Het trio krijgt op Coffee and Cake slechts alleen hulp op At Night (contrabassist Yannos Taskos en altvioliste Anastasia Krivosheina) en op Mailbox (Lucky Fonz III op synthesizer). Ondanks de sobere inkleuring weten ze in hun “happy sad songs” eenvoudig de aandacht van de luisteraar vast te houden. Zowel in de meer ingetogen songs als in een uptemponummer als Matrix. De tijd lijkt weinig vat te krijgen op deze Haagse band.

Helaas heb ik de band nog nooit live gezien, maar dat ga ik binnenkort zeker doen. Coffee and Cake laat een band horen, die nog steeds urgent blijkt te zijn.  

Recensent: Theo Volk (Blog Music That Needs Attention)

Direct link: Music that needs attention: Hallo Venray : Coffee and Cake

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 18 oktober 2022

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex