Glenn Alexander & Shadowland - Glenn Alexander & Shadowland   (Waardering Muziekwereld)

Glenn Alexander & Shadowland - Glenn Alexander & Shadowland

De in Kansas opgegroeide Glenn Alexander is een schoolvoorbeeld van iemand die zijn droom waarmaakte. Stammend uit een familie, waar ieder lid ofwel landbouwer of constructiewerker was, leek er ook voor Glenn geen andere toekomst weggelegd. Hij zag dat echter niet zo zitten en wou dolgraag van de muziek zijn beroep maken. Onder invloed van zijn eerste gitaarleraar Chuck Dooling ging Alexander muziek studeren. Het ging Glenn voor de wind en na enige tijd mocht hij gitaarlessen geven. Inmiddels is hij zelfs opgeklommen tot Ďdirector of jazz studiesí aan het Sarah Lawrence College. Ondertussen heeft hij ook reeds heel wat opnames gemaakt, waarvan het naar hem en zijn band genoemde album onlangs verscheen. De naam van zijn band Shadowland ontleende Glenn aan de gelijknamige roadhouseclub in Wichita, Kansas waar in 1932 de eerste elektrische gitaarklanken te horen waren.

Glenns rauwe stem, de dominerende rockgitaar en soulvolle blazers, roepen in If Your Phone Donít Ring meteen vergelijkingen op met het werk van Southside Johnny & The Ashbury Jukes. Southside Johnny mag trouwens de harp aan de lippen zetten in het soulbluesy Get A Life. Glenn Alexander is niet voor ťťn muzikaal gat te vangen. Puur en rauw to the top zet hij met Earl Erastus een stevige bluesrocker neer, terwijl hij in de soulsong Memphis Soul de grootheden van het genre de revue laat passeren. Jimmy Reedís Big Boss Man krijgt dan weer een meer funky behandeling en met I Picked The Wrong Day (To Stop Drinkiní) heeft Glenn een slowsoul van formaat op zijn palmares staan. Val je meer voor wat swingende jazzy invloeden? Wel daar knalt Come Back Baby al uit je speakers.

Glennís uit graniet opgetrokken stem, de snerpende gitaren en soulvolle blazers doen ons na een eerste beluistering al vlug de Ďrepeatknopí indrukken.

Auteur: Lambert Smits

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/glenn-alexander-shadowland-glenn-alexander-shadowland

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 9 februari 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex