Frida Annevik - Flyge fra (Waardering Muziekwereld) 8

Frida Annevik - Flyge fra

Het Ďvliegen vaní of de Ďvlucht vaní Frida Annevik, een 33-jarige Noorse singer-songwriter, wordt me niet helemaal duidelijk. Mijn Noors is niet zo best. Flyge Fra is haar vijfde album sinds haar debuut in 2010. Productief is ze dus wel. Ook won ze sinds 2008 bijna elk jaar een grote prijs in Noorwegen, meermaals voor haar poŽtische teksten.
Haar muziek klinkt op en top Scandinavisch. Daarmee bedoel ik, een beetje ijl en niet al te warm. Door het gebruik van elektronica, tegendraadse percussie en zweverige klanken wordt dit nog eens versterkt.
Frida heeft een mooie rustige en vrij hoge stem. Je moet ervan houden. Zingen kan ze zeer zeker, maar na een tijdje klinkt dat ijle in haar stem toch wat eentonig. Haar muziek is popgericht, met invloeden uit de folk. Volgens de persbegeleiding zou de muziek sfeerrijk zijn en de onderwerpen avontuurlijk en positief. Dat kunnen we niet ontkennen, want Noors verstaan we niet. De productie en zeker de stemmen zijn mooi gearrangeerd en afgewerkt.

Voor wie houdt van zeer rustige ietwat zweverige popmuziek, gevuld met organische, elektronische instrumentatie en een lieve vrouwenstem, is dit een aanrader.

 

Auteur: Peter Jacobs

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/frida-annevik-flyge-fra

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 november 2017

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex