Faris Nourallah - Minus one  (Waardering Muziekwereld) 8

Faris Nourallah - Minus one

Dat de tijd vliegt werd me nog eens overduidelijk toen ik moest vaststellen dat het al van 2007 geleden is dat ik het vijfde album Gone van de Amerikaanse singer-songwriter met Syrische roots Faris Nourallah uit El Paso, Texas voor dit magazine mocht recenseren. Hij debuteerde op plaat in 2003 met het album I Love Faris en lanceert nu zijn negende officiële studioplaat Minus One die acht jaar na zijn laatste release volgt.

Faris is de jongere broer van singer-songwriter Salim Nourallah van wie we bij ‘Rootstime’ in 2009 nog het soloalbum Constellation en in 2011 de plaat The Disappearing Act van zijn gelijknamige indie rock- en popformatie van een recensie hebben voorzien. Faris viert aan het einde van dit jaar zijn 50e verjaardag, maar hij componeert pas eigen liedjes sinds zijn 29e levensjaar. Hij schrijft zelf alle teksten en muziek van de songs op zijn platen en bovendien speelt hij ook alle instrumenten in die bij die nummers te horen zijn. Ook de opname van de platen gebeurt helemaal in eigen beheer in zijn privé-studio in Groveland, Dallas.

Op het nieuwe album Minus One staan veertien nummers die Faris Nourallah in 2004 en 2005 in één enkele take heeft ingespeeld en opgenomen, om ze daarna via e-mail door te sturen naar de oprichter van het Zweedse platenlabel ‘Ruth Records’, maar daarna werden ze nooit officieel uitgebracht op een plaat. Nu dus wel en dat is maar goed ook, want we kunnen genieten van enkele zeer mooie liedjes.

Vocaal lijkt de zang van Faris Nourallah vrij sterk op de stem van ‘Kinks’-frontman Ray Davies, o.a. in I’ll Run Away, Forever After, I’m Alive and Eastern Sunset, maar we bespeuren zelfs een vleugje John Lennon en Elliott Smith in de emo-ballads Replace You, Love Or Religion, Invincible, See My Soul en When I Say Her Name. Het is moeilijk te geloven dat er 15 jaar geleden geen enkele labelmanager bereid werd gevonden om deze mooie liedjes op plaat uit te brengen. Gelukkig maar dat men daar in 2019 anders over denkt en we nu wel met zijn allen kunnen genieten van de songs van Faris Nourallah.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2019/MEI1/CD31.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 16 juni 2019

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex