Eva Almagor - Against the grain   (Waardering Muziekwereld) 8

Eva Almagor - Against the grain

Over echte supertalenten gesproken, wel, dit is er dus nog eens één. En we hoeven er niet eens ver de deur voor uit. Eva Almagor is immers een jonge Nederlandse, afkomstig meer bepaald uit Nijmegen. En van daar uit dropte ze onlangs haar debuutplaat “Against The Grain”, een door onze landgenoot Werner Pensaert geproduceerde collectie eigen liedjes. Twaalf stuks in totaal. En die hebben het werkelijk zonder uitzondering in zich.

Het eerste wat je gelijk bij een eerste beluistering opvalt, is de geweldige stem van Almagor. Die is voor haar leeftijd echt al ongemeen soulvol. Te rangschikken ergens tussen Shelby Lynne, Dusty Springfield, Susan Tedeschi en Mathilde Santing in, zeg maar. Kan al tellen als referentie, niet?

En het wordt allemaal alleen nog maar beter! De liedjes van Almagor blijken immers óók uitzonderlijk sterk. Heerlijk soulvolle dingen als “Mistakes”, “Tease Me”, “Leave You”, “Good Hands” en andere maakten ons op slag razend nieuwsgierig naar de platencollectie van de youngster. Het zou ons alvast niet verbazen, mochten er daarin flink wat Southern soul classics huizen. En op haar eigen webstek spreekt Almagor bovendien over helden als Susan Tedeschi, Bonnie Raitt, Jason Isbell en Ray LaMontagne. Ook verre van kwaad gezelschap natuurlijk.

Bij nader inzicht blijkt “Against The Grain” een heerlijk gevarieerde rootsplaat met aan soul absoluut geen gebrek. En met zo nu en dan een bescheiden uitstapje richting wat meer bluesy uitvallende wateren ook. We noemen in dat verband bijvoorbeeld graag de over een bijzonder lekker stuitergitaartje weghikkende eerste single “While We’re Waiting”. Andere hoogtepunten hier: het dromerige “By Surprise”, de prachtballad “Try”, het werkelijk van de zuiderse energie bruisende “Pictures” en het ons, om onszelf niet meteen duidelijke redenen, een beetje aan Bobbie Gentry herinnerende “Lasts Not Burns". 

Wat een talent! Als ze krijgt wat haar toekomt, dan wordt deze Almagor een hele grote!

(P.s.: Een complimentje voor haar begeleiders en voor producer Pensaert trouwens ook, ook zij leverden immers uitstekend werk. Van internationale klasse!).

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 april 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex