Etta Britt - Etta does Elbert  (Waardering Muziekwereld) 9-

Etta Britt - Etta does Elbert

Eén van mijn favoriete artiesten is Delbert McClinton. De man die in 1962 John Lennon nog een paar tips gaf voor het bespelen van de mondharmonica, die John op “Love Me Do” in praktijk bracht. De discografie van Delbert McClinton is op zijn zachtst gezegd zeer indrukwekkend. De platen die ik in de jaren zeventig kocht draai ik nog steeds, de muziek is tijdloos en blijft boeien.

En dan is er ineens Etta Britt die een CD met songs van Delbert McClinton uitbrengt. Dat wekt natuurlijk de nodige nieuwsgierigheid en uiteraard ligt de lat erg hoog, maar bij de eerste tonen van het eerste nummer “Somebody To Love” wordt het duidelijk: dit klinkt vet! Na een pakkend intro wordt je meteen geraakt door de krachtige soulvolle stem van Etta. Het gitaarwerk van haar man Bob Britt is ook dik in orde. Hij toerde niet alleen met Delbert McCinton, maar speelde ook met grootheden als Bob Dylan, The Judds en vele anderen. Delbert zelf is ook erg in zijn nopjes met de zangkwaliteiten van Etta en zei: “Singing with Etta makes me feel like I’m fifty again. She sings her ass off!”. Een beter compliment is nauwelijks denkbaar.

Op “Boy You Better Move On” is hij te horen in een duet met Etta. De stem van de in inmiddels 73-jarige Delbert McClinton heeft weliswaar aan kracht ingeboet, maar het is weer zo’n heerlijk typisch lekker swingend Delbert McClinton nummer en de stem van Etta is perfect voor deze country-achtige bluesy muziek.
“Every Time I Roll the Dice” en “I’m With You” zijn wat mij betreft de hoogtepunten van deze voortreffelijke CD, gemaakt door uitstekende muzikanten en strak geproduceerd door Bob Britt.
De CD bevat nog een bonus track “When I Was With You” die ze samen met Kevin McKendree schreef. Geen nummer dat Delbert McClinton uitvoerde, maar dat kan nog komen!Kortom: Een absolute aanrader voor degenen die van de muziek van Delbert McClinton houden en eigenlijk voor iedereen die van krachtige soulvolle bluesy muziek houdt.

Auteur: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/)

Bron: Bluesmagazine

Deeplink: http://www.bluesmagazine.nl/recensie-etta-britt-etta-delbert/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 13 september 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats