Ester - Laundry - / 8˝  (Waardering Muziekwereld)

Ester - Laundry

Ester is een band rond kunstenaar en muzikant Anna Holmquist uit Chicago. Holmquist heeft naast met Ester de nodige ervaring opgedaan met andere groepen, waaronder de eigenzinnige indie-rockband The Curls. Met hen schreef Holmquist een nummer, dat gebruikt werd voor de Netflix serie “Jessica Jones”. Het bezorgde haar ook optredens op het Pitchfork Music Festival in 2018.

Haar nieuwe EP Laundry bevat acht sobere liedjes, waarvan Thirsty, Little Shadow en Lock Me Up reeds in een andere versie stonden op Turn Around. Holmquist vertelt over de titel van de EP : Ik schreef het nummer Laundry nadat ik de grootste wasserette ter wereld had bezocht in Berwyn, Illinois. Het gaat over de, soms onzekere, gevoelens die zich manifesteren, wanneer je begint te daten met een nieuw iemand. Wanneer je jezelf begint af te vragen of ze iemand zijn van wie zou kunnen houden en die van jou zou kunnen houden. Als alles nog onzeker en nieuw is”.

De ingetogen liedjes komen heel erg diep bij me binnen. Zowel door haar zang, maar ook het sublieme cellospel van Katelyn Cohen. Haar manier van zingen roept me trouwens  af en toe associaties op met Alela Diane. Laundry verschijnt op het nieuwe Nederlandse label van Theo van der Veer uit Leeuwarden. Het specialiseert zich in het uitbrengen van muziek op vinyl en cassette. Ondanks de sobere instrumentatie komen de ingetogen liedjes diep binnen bij de luisteraar. Het enige minpuntje is dat de EP slechts zo’n twintig minuten duurt.

Recensent: Theo Volk (Blog Music That Needs Attention

Direct link: Music that needs attention: Ester : Laundry

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 5 december 2023

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex