Erlend Apneseth Trio - Ara (Waardering Muziekwereld) 6

Erlend Apneseth Trio - Ara

Erlend Apneseth is één van de meest vooraanstaande bespelers van de Hardanger fiddle in Noorwegen. Een Hardanger fiddle is een achtsnarige of zelfs negensnarige viool, die vooral in Noorwegen bespeeld wordt. Erlend heeft roots in de folk, die hij dan eigentijds en experimenteel verklankt. Stephan Meidell op bariton akoestische gitaar, verzorgt tevens de samples en elektronica, terwijl Oyvind Hegg-Lunde voor drum- en percussiegeluiden zorgt.

Op de tien instrumentale nummers geeft Apneseth ons een inkijk in zijn belevenis van de folk. Meestal vertrekt hij van een bepaalde groove. Die groove kan aangegeven worden door repetitieve percussie, maar kan net zo goed een samensmelten van elektronische geluiden of samples zijn, waarna Erlend op zijn Hardanger fiddle de melodie laat spreken. Op Lysne voegt hij er nog een gedeclameerde Noorse tekst aan toe.

Ara is een album dat ons laat kennismaken met experimentele, elektronische in folk gemarineerde muziek. Bij een eerste beluistering vreemd, maar ook boeiend.
  
Auteur: Lambert Smits

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: read:http://www.keysandchords.com/album-review-blog/erlend-apneseth-trio-ara

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 november 2017

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex