Erik Dahl - Music for small rooms  (Waardering Muziekwereld) 8

Erik Dahl - Music for small rooms

Het Zweedse jazzcollectief ‘Erik Dahl Ensemble’ uit Göteborg hadden we onlangs nog op deze recensiepagina’s voor een bespreking van hun album “Gethenian Suite”. De bandleider Erik Dahl komt nu alweer op de proppen met een nieuwe plaat, een soloalbum dat “Music For Small Rooms” heet. Daarop speelt hij instrumentale jazznummers, voornamelijk op piano, maar ook af en toe met bijkomende klanken afkomstig van een harmonium, synthesizer of gitaar.

Van zijn zeskoppig jazzensemble komt er op deze plaat ook instrumentale steun van drie leden: Anna Cochrane op altviool, Anna Malmström op basklarinet en William Soovik op drums, terwijl Filip Leyman als gastmuzikant voor extra percussie en voor het spelen op een modulaire synthesizer zorgt. De tien tracks of soundscapes op “Music For Small Rooms” werden in 2020 in het begin van de coronapandemietijden door Erik Dahl gecomponeerd en opgenomen in de lente en winter van 2020 met hemzelf en Filip Leyman als producers.

Hoe die nummers klinken kunnen we u op de bijgaande audiovideo’s laten horen waarvoor we de tracks “Natural Home” en “Between Heartbeats” hebben geselecteerd. U zult bemerken dat deze rustgevende instrumentale muziek een mix is van kamermuziek, jazz en filmische popmuziek. Dat geldt voor alle tien tracks op deze plaat waarbij de nummers zowel Zweeds- als Engelstalige titels hebben gekregen. Niet dat we daardoor een beter begrip met betrekking tot het gebrachte werk kunnen afleiden.

“Music For Small Rooms” is een echte pianoplaat geworden waarop Erik Dahl zijn compositorische eigenschappen op het vlak van klassiek klinkende pianomuziek heeft kunnen laten horen. Dit soort platen zal bij ons echter uitsluitend als achtergrondmuziek dienst kunnen doen tijdens een gezellig diner met familie of vrienden.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 juli 2022

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex