Eric Congdon - Into the woods (Waardering Muziekwereld) 7

Eric Congdon - Into the woods

Op Into The Woods heeft deze vertolker van Americana- en bluesnummers tien nieuwe eigen composities verzameld en hij tekende eveneens voor de rol als producer van het album.

Eric Congdon is ook een multi-instrumentalist op snaarinstrumenten en dat etaleert hij op deze nieuwe plaat door het virtuoos bespelen van gitaar, mandoline, bouzouki en basgitaar. Toch is dit geen totale ‘do-it-yourself’-plaat geworden, want Becka Bletz speelt op drie songs mee op akoestische gitaar, Billy Cardine zorgt voor lap steelgitaar op twee tracks en Lauren Bandy speelt op contrabas bij de afsluitende song Carolina Stroll. Vrouwelijke harmony vocals krijgen we bovendien van Lisa Tyler bij de liedjes Legend Of Blowing Rock en Cool Mountain Morning.

De opener van Into The Woods is echter gereserveerd voor het knappe instrumentale gitaarnummer Huckleberry dat we op de video laten horen in een akoestische live versie en dat een muzikaal eerbetoon is aan Jerry Reed, de Amerikaanse filmacteur en countryzanger die in 2008 op 71-jarige leeftijd overleed.

Eric Congdon is trouwens een muzikant die maar zelden voor zangwerk achter de microfoon plaats neemt. Zo is het al tien jaar geleden dat hij nog een plaat met door hem gezongen liedjes heeft uitgebracht. Ook zijn laatste album Acoustic Wanderer was geheel instrumentaal, maar op Into The Woods maakt hij voor de helft van de tien tracks de spreekwoordelijke uitzondering op deze regel. Vooral bij de nummers Smoky Mountain Medicine Man, Ballad Of Brando en Cuffs laat Eric Congdon horen dat hij ook over een leuk stemgeluid beschikt.

Becka’s Train is een duet, maar dan een instrumentaal duet op akoestische gitaar met Becka Bletz en de afsluitende track Carolina Stroll is een geheel op akoestische gitaar gespeeld instrumentaaltje dat bij al die wandelingen Into The Woods zeker als sfeermakend muziekje dienst zou kunnen doen.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 april 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex