Emily Burgess - Are we in love? (Waardering Muziekwereld)

Emily Burgess - Are we in love?

Singer-songwriter/gitarist Emily Burgess maakt al lang deel uit van de Canadese blues- & rockscene. Na haar samenwerking met 24th Street Wailers (een uit Toronro afkomstige band die bestaat uit Lindsay Beaver: drums en zang, Emily Burgess: gitaar, Mike Archer: bas & Jon Wong: sax) en, (vanaf 2014) deel uitmakende van de Woman’s Blues Revue Band (anno 2017: Rebecca Hennessy: trompet, Colleen Allen: sax, Emily Burgess: gitaar, Carrie Chesnutt: sax, Morgan Doctor: drums, Carlie Howell: bas & Lily Sazz: keys), gaat Emily nu ook solo en staat ze er met haar album Are We in Love?

Are We in Love? is haar solodebuut dat ze opnam met “The Baddest Band in Canada” aka The Weber Brothers: Sam Weber (gitaar), Ryan Weber (bas), Ryan “Rico” Browne (piano, orgel, harmonica) & Marcus Browne (drums). Voor het album schreef Emily tien nummers (waarvan enkele samen met Ryan & Sam Weber). 
Het album opent met
Til I Get To Call You My Own, een rockende blues shuffle, die je door de gitaren al direct in de juiste stemming brengt. I Wanna Make You Mine is daarna al een andere Emily die we te horen krijgen. Dit psychedelisch nummer klinkt alsof Donovan terug op de planken staat. Emily schittert op haar album niet alleen als zangeres, maar zeker ook als gitarist. In nummers als Arrested en Only One In Your Dreams waar haar riff het ritme bepaalt en haar solo’s in de rocker All I Wanna Do Is Love You maken van Are We In Love? zowel een gitaaralbum als een liefdesbrief. Het zijn echter niet alleen de rockende nummers die hier het mooie weer bepalen. Emily brengt hier ook enkele ballades als het soulvolle Could You Watch Me Walk?, Ain’t That A Woman en de akoestische afsluiter What Has Been Is All Within. Nummers die verder ook opvallen zijn de titelsong en het poppy Stand Up For Your Love.

Emily Burgess’ Are We In Love? is door het balanceren tussen nu en toen, een interessant debuutalbum geworden. Burgess bepaalt met ranzige solo's en knap opgezette leadlijnen in de meestal pop-geďnspireerde melodieën de spanning van ieder nummer. Burgess onderscheidt zich hierdoor van de andere singer-songwriters en brengt tegelijkertijd ook een eerbetoon aan de blues van de jaren ‘60 en ’70. Emily Burgess’ solodebuut maakt zeker indruk!

Auteur: Eric Schuurmans

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2018/JAN1/CD6.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 maart 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex