Eliza Neals - Breaking and entering  (Waardering Muziekwereld)

Eliza Neals - Breaking and entering

Eliza Neals is een Detroit gebaseerde schoonheid. Deze dynamische frontvrouw laat zich op haar nieuwste album begeleiden door een hele waslijst van gastmusici. De release opent met ’Detroit Drive’. Howard Glazer op dobro en slagwerker Eric Maluchnik staan samen met Eliza’s ruw stemgeluid meteen in de spotlights.
Tim Grogan neemt de drumsticks in handen op de bluestrage titeltrack. Glazer neemt ook nu voor de gelegenheid zijn elektrische gitaar in zijn handen.
‘Jekyll And A Hound’ leent zich perfect voor heel wat radio airplay. Eliza speelt naast Mike Puwal’s gitaarriffs gretig op haar Rhodes organ. Howard Glazer is terug in de bluesrocker ‘Goo Goo Glass’. Gabe Gonzales raakt de drums en Paul Randolph is verantwoordelijk voor de hippe baslijnen. In het melodische en meerstemmige ‘You’ komt Kenny Olsen de gitaarsnaren beroeren. Elizza komt onder stoom met haar piano en B3 orgel in de prettig gestoorde ‘Pretty Gritty’. He nummer ‘Southern Comfort Dreams’ is op zijn beurt dan weer hypermoderne blues. Neals vocale blending lat zich alweer perfect leiden door Glazers gitaarfraseringen in ‘Windshields Wipers’. In ‘Sugar Daddy’ komt Tyrone Smith (sax en orgel), Chris Vega (bas), Shane Visbal (gitaar) en drummer Michael Galante de band versterken. De poprock song ‘I’m The Girl’ heeft naast het funky gitaarwerk een volmaakte inslag van gesampled truckjes. En hier zijn wij dan net niet zo’n fan van. Niet getreurd want van de titeltrack krijgen wij nog een extra ‘Radio Edit’ in de stijl van Jimi Hendrix gitaartunes. Eliza Neals is een fijne verademing in het blueslandschap.

Auteur: Philip Verhaeghe

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/eliza-neals-breaking-and-entering

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 maart 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex