Eliot Bronson - Eliot Bronson  (Waardering Muziekwereld) 9

Eliot Bronson - Eliot Bronson

Wat een beauty! Geen wonder, dat de recentelijk onder meer ook al voor z’n werk met Jason Isbell, Sturgill Simpson, Nikki Lane en Rival Sons geprezen Dave Cobb onmiddellijk toehapte, toen Eliot Bronson hem een van een muziekje ter kennismaking vergezeld mailtje stuurde met de vraag om z’n nieuwe plaat te produceren. Je voelt als het ware meteen, dat je hier met “een speciale” te maken hebt. Iemand die het nadrukkelijk in zich heeft om het heel erg ver te gaan schoppen.

Bronson blijkt hier immers niet enkel een briljante tekstdichter en een poëet van het zuiverste soort, maar vooral ook een echte dijk van een zanger! Heerlijk hoog durft hij te gaan! Hartverscheurend mooi gewoon! En wat het allemaal nog net dat beetje specialer maakt, is dat het Bronson zo verdomd gemakkelijk lijkt af te gaan. Alsof hij er niet de minste moeite hoeft voor te doen! Amper een week kostte het hem om de tien liedjes van “Eliot Bronson” te vereeuwigen. Met dank vooral aan Cobb voor het zalige atmosferische geluid daarvan. Al mag de rol van de andere bij het project betrokkenen in die context zeker ook niet worden onderschat. Naast Bronson (zang, akoestische gitaar, piano en harmonica) en Cobb (akoestische gitaar en percussie) zelve waren ook Brett Hartley (resonator- en elektrische gitaar en lap steel), Chris Powell (drums en percussie), Adam Gardner (bas, piano en mellotron), Mike Webb (keyboards en mellotron) en Kristen Rogers (zang) mee van de partij en dus medeverantwoordelijk voor één van de naar onze bescheiden mening gaafst klinkende platen van 2014 so far.

Laat je verleiden door intense ingetogen songschoonheden als “Nothing Like Me”, “You Wouldn’t Want Me If You Had Me”, “Time Ain’t Nothin’”, “Never Been A Friend Of Mine”, “Sleep On It” en “Baltimore” en wat uitbundiger spul à la “Comin’ For Ya North Georgia Blues” en “New Pain” en noteer “Eliot Bronson” vervolgens – Net als ons! – nu al even voor je eindejaarlijstje. Bronson verdient dat echt wel! Zijn in prachtliedjes gegoten poëtische overpeinzingen vormen hoe dan ook een echte aanwinst voor elke zichzelf respecterende platencollectie. En dan plakten we daar voor één keer bewust eens niet het woordje Americana voor…

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 februari 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex