Eli Barsi - Portrait of a cowgirl   (Waardering Muziekwereld) 8

Eli Barsi - Portrait of a cowgirl

Farm Girl, Big Hat No Cattle en de titelsong , deze dame doet niet bepaald geheimzinnig over haar afkomst, op de cover zien we Eli Barsi aan het stuur van zo’n  stoere pick-up truck en het overige fotomateriaal dat situeert zich in eindeloze velden, perfect aansluitend bij de western thematiek.

El Barsi groeide op op een ranch in de prairievelden die zich uitstrekken in het zuidoosten van Saskatchewan, Canada. Tijdens haar kinderjaren tokkelt ze op zowat alle mogelijke instrumenten, later komt daar songwerk bij. Haar ambitie leidt naar Nashville, waar ze haar muzikale carrière verder uitwerkte. Heimwee knaagde en Eli verhuisde na een wat langer uitgelopen tussenstop in Missouri en nu leeft ze in de weidse landschappen in Canada en dat werkt uiterst inspirerend op haar nieuwe langspeler.

Haar jarenlange ervaring klinkt duidelijk door en we krijgen zowat alle mogelijke country en aanverwante stijlen komen aan bod. Farm Girl beschrijft haar leven met harmonieuze zang en de gebruikelijke instrumentatie op fiddle en steelgitaar creëren de juiste sfeer bij deze wat melancholische terugblik. In andere songs is het de combinatie van de elektrische gitaar van Craig Young en de warme hammond die ondersteuning biedt.

Soms wordt wat afgeweken Hitch Your Wagon To A star huppelt enigszins richting mainstream en de titelsong  Portrait Of A Cowgirl klinkt iets te afgeborsteld, de fantastische zang van Eli maakt veel goed. In de lekker ouderwetse westernswing Prairie Skies jodelt ze als volbloed cowgirl vrolijk met de coyotes mee en A Real Parner, een traditioneel duet met Brett Kissel is puik vakwerk. “Country Music Was Made For Saturday Night” zingt Barsi en met de twangende billy flitsen van Big Hat No Cattle illustreert ze nog eens dat ze nog altijd een fijn feestje in de plaatselijke saloon kan bouwen ook voor lui zonder Stetson  of boots.

Auteur: Cis van Looy

Bron: www.writteninmusic.com

Deeplink: http://www.writteninmusic.com/roots/eli-barsi-portrait-of-a-cowgirl/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 23 juni 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex