Egil Olsen - You and me against the world (Waardering Muziekwereld) 8

Egil Olsen - You and me against the world

Egil Olsen is een druk baasje. Hij blogt, tekent strips voor de grootste krant van Noorwegen, heeft vijf langspelers op zijn naam staan en werkt mee aan clips van bevriende muzikanten. You And Me Against The World is de titel van zijn vijfde album. Tien nummers op deze release en in iets meer dan dertig minuten heeft Olsen zijn strijd met het leven beschreven, gemusiceerd en gezongen. De Noor strijdt niet tegen de wereld, hij vraagt om wat aandacht voor zaken die hij signaleert. Hij zou het fijn vinden als zijn werkzaamheden buiten Noorwegen wat aandacht krijgen. Olsen wordt in eigen land vaak vergeleken met Mark Oliver Everett oftewel Eels. Ook Olsen zingt over persoonlijke zaken, maar hij doet dat op positieve en opgewekte wijze. Hij torst geen buitengewone hoeveelheid sores met zich mee zoals zijn Amerikaanse evenknie. 

Olsen zingt over de liefde en daar treft hij de juiste mensen. De gebeurtenissen op het liefdespad inspireren hem om catchy, uptempo nummers te schrijven, En natuurlijk is er dan af een toe moment om alles te overdenken. In You Save The Day zingt hij voor zijn geliefde:

ďI donít know what I would be without her.
I donít know what who I would be today without her.Ē

De tekst zal de wangen van zijn geliefde kleuren. Olsen valt nergens in de valkuil van slijmerige teksten of muziek. De tien nummers op You And Me Against The World zijn opgewekt, hebben een eigen sfeer en worden niet nodeloos opgerekt. Egil Olsen heeft een album uitgebracht dat lekker wegluistert, geen moment verveelt en op alle momenten van de dag gedraaid kan worden. Enig minpuntje is dat de langspeler slechts dertig minuten duurt.

Auteur: Jaks Schuit

Bron: www.realrootscafe.com

Deeplink: http://www.realrootscafe.com/2017/11/30/egil-olsen-you-and-me-against-the-world/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 30 januari 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex