Doug Collins & the Receptionists - Good sad news  (Waardering Muziekwereld)

Doug Collins & the Receptionists - Good sad news

Al van bij de eerste noten van het op de video te horen openingsnummer Conversation With My Heart en het daaropvolgende Little House (Built For Two) van het album Good Sad News van de uit Minneapolis, Minnesota stammende formatie ‘Doug Collins & The Receptionists’ viel ons meteen de gelijkenis op met het betere werk van de Britse singer-songwriter en producer Nick Lowe. Dat geldt eveneens voor de later nog volgende liedjes Crush On You, Halfway Thru en Two Days Of Rain.

De vlot in het gehoor liggende pop- en rockdeuntjes op dit album mikken op de positief denkende, optimistische muziekliefhebbers en proberen hen zoveel mogelijk op de dansvloer te brengen en te houden. De invloeden van onder andere The Beatles, Nick Lowe en Elvis Costello of sixtiessterren als Elvis Presley, Roy Orbison en Johnny Ray zijn duidelijk hoorbaar in de tien nummers die deze Amerikaanse rockzanger en songschrijver voor deze plaat heeft gecomponeerd.

De door Jeff Victor op piano begeleide croonersballad Please Don’t Make Me Leave You behoort tot het allerbeste werk op Good Sad News en ook het zeer retro klinkende Tomorrow beschikt over de nodige dosis hitpotentieel. I Saw You Dancin is dan weer iets helemaal anders met zijn door Joe Savage bespeelde pedal steel. Het nummer kreeg een heel mooie country-tearjerker-aanpak die bij ons herinneringen heeft opgeroepen aan de liedjes van Hank Williams.

Ook Tex-Mex-song Hey Mary lijkt vooral door de accordeonklanken van Dan Newton op werk van andere artiesten zoals Doug Sahm en Flaco Jimenez. Het is onze favoriete track nummer twee uit dit leuke album van ‘Doug Collins & The Receptionists’. Die ‘receptionisten’ zijn trouwens bassist Charley Varley en drummer Billy Dankert.

Onze conclusie voor deze cd-recensie is dat u zeker ook eens moet gaan luisteren naar deze plaat. Intussen gaan wij alvast op zoek naar eerder uitgebracht werk van deze groep, want hun drie vorige platen Those Are The Breaks uit 2013, Davenport Iowa uit 2014 en Complicated Compliments uit 2016 zouden best ook wel eens meer dan de moeite waard kunnen zijn.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://rootstime.be/index.html?https://rootstime.be/CD%20REVIEUW/2019/JAN1/CD64.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 4 augustus 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex