Doug Adamz - Doug Adamz plays National Steel   (Waardering Muziekwereld) 9

Doug Adamz - Doug Adamz plays National Steel

De muzikale expertise van de uit Marin County, Californië afkomstige Doug Adamz ligt in zijn virtuoos gitaarspel, een instrument dat geen enkel geheim meer heeft voor hem, net als de bij zijn sound horende mondharmonica. Hij heeft tot op heden drie albums op zijn conto staan met “Guitar Solos” uit 2008, “Bernardo’s Serenade” uit 2010 en het net op de markt verschenen “Doug Adamz Plays National Steel”.

Die nieuwste plaat herbergt niet minder dan zeventien ‘fingerpicking’ gitaarsongs die Doug Adamz allemaal zelf inzingt met zijn soulvolle stem, met uitzondering van twee tracks “High Roller” en “Stranger On The Street” die als duetten gebracht worden. Daarvoor deed hij een beroep op zijn goede vriend Peter Rowan, de 72-jarige Amerikaanse bluegrass-muzikant die in zijn carrière zes keer werd genomineerd voor een ‘Grammy’-award en dit begeerde kleinood ook één keer wist te winnen.

Om u een idee te geven van de sound die Doug Adamz produceert, kunt u op bijgaande video twee van de songs uit “National Steel” live gespeeld zien worden: “High Class Lady” en “Little Bitty Woman”. Een ander typerend kenmerk van zijn vaak verhalende songteksten is dat hij er graag poëzie, filosofie en humor in verwerkt.

De albumtitel “National Steel” verwijst naar de gitaar die hij tijdens al deze 17 nummers bespeelt, een prachtige ‘National Steel Body’-gitaar die uitermate geschikt is voor deze rootsfolkmuziek. Andere vermeldenswaardige nummers uit deze plaat zijn “Business As Usual”, folkbluesnummer “Why You Wanna”, het mondharmonica-instrumentaaltje “Mr. Huffin Puffer”, het verhalende “Cholly & Molly”, het humoristische “The House Of Curiosities”, het romantisch klinkende instrumentale gitaarnummer “A Time for Peace” en “Ode To An Old Guitar”, een welgemeende liefdesballad voor zijn ‘all time’ favoriete instrument.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2015/MA1/CD54.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 april 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex