Don Conoscenti - Anastasia  (Waardering Muziekwereld) 8

Don Conoscenti - Anastasia

Je zou haast gaan denken dat we met Don Conoscenti aan een Italiaanse singer-songwriter toe zijn, maar deze multi-instrumentalist groeide wel degelijk op in de States en meer bepaald in The Windy City. Sinds hij met muziek bezig is, werd hij ook een globetrotter en trok hij zowat gans Amerika door en ver daarbuiten. Uiteindelijk belandde Don Comoscenti in Colorado en ging hij zich toeleggen op de folkmuziek, maar dan wel met een knipoog richting pop.

Het is niet bepaald met een hoog ritme dat hij platen weet op te nemen, want zijn laatste album dateert alweer van 2009. Na Turn Here krijgen we dan nu in 2016 Anastasia met daarop 14 nummers. Ook nu neemt zijn goede vriend Ellis Paul deel aan dit album, iets wat in het verleden meermaals het geval was. Door zijn leven in Colorado is Don Conoscenti ook ge´nspireerd geraakt door de cultuur van de Indianen en ook zijn muziek werd aangetrokken door deze bevolking zoals op Drink Another Round, een nummer dat hij samen met Ellis Paul schreef. Nummers als Big Deal zijn van het stevigere kaliber en gaan richting folkrock, dit in tegenstelling tot de andere nummers op Anastasia. Ariana is dan weer het voorbeeld van rustige Americana, een nummer om bij weg te dromen. The Other Side is een nummer dat ook in dat segment thuis is te brengen . Met enige hitpotentie is zeker het nummer Love Had Come en een portie country krijgen we met That Train, daar waar Smith Road door toedoen van de keyboards een bluesy feeling heeft.

Een album met daarin diverse genres verwerkt en daarom is het moeilijk uit te maken in welke richting Don Conoscenti nu verder wilů

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2016/reports/don%20conoscenti.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 29 december 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex