Dieter van der Westen Band - Me and you  (Waardering Muziekwereld) 8

Dieter van der Westen Band - Me and you

Twee jaar geleden imponeerde hij met zijn eerste soloplaat Old Oak Tree, eigenlijk zijn tweede, acht jaar voordien was er al Save My Memories, dat helaas helemaal tussen de plooien viel. De muzikale activiteiten met Kasba eisten de volle aandacht op van gitarist Dieter van der Westen. Van de Noord- Afrikaanse wereldmuziek naar de folk van de VS, geen onlogische stap, er is een historisch link vanuit de afro-Amerikaanse blues traditie.

Na de akoestische voorganger Old Oak Tree blijft Van der Westen in het folkroots universum maar de uitgebreidere begeleiding met een voltallige band opent nieuwe perspectieven. Me and You is opgebouwd met autobiografisch getint werk dat wordt aangeleverd door Van der Westen met uitzondering van de western traditional Jesse James. Dichter geraak je niet bij het muzikale Heartland van Amerika dan met zoín authentieke outlaw sage.De overige, persoonlijke verhalen sluiten daar mooi bij aan. Driving Home is een melancholisch geladen verzuchting naar de prairie of zijn het toch de groene Hollandse weilanden, het klinkt in ieder geval voortreffelijk met rafelige kampvuurharmonica, banjo, viool (Mirte de Graaff) en donkere snarentwang. Me and You steunt eveneens op een genuanceerde wisselwerking tussen akoestisch en elektrisch gitaarwerk, ook als het tempo enigszins wordt opgedreven in Heart Of Mine. De broeierige funk van Take Me Higher heeft onmiskenbaar raakpunten met Little Feat terwijl een traag slepend met  wah wah gitaar op een donkere backbeat gebouwd Where I Belong sterke slotakkoorden genereert  van een afwisselende trip.

Van der Westen heeft de songs en de stem en wordt omringd door een veelzijdig muzikaal gezelschap met broer Eric op contrabas die met Gijs Anders van Stralen een soepele ritmesectie vormt, Aron Raams (Gare du Nord) levert de elektrische gitaarpartijen en Joost Abbel zorgt voor aanvulling met dobro en banjo.  Hoe fijn dat op een podium klinkt, wordt duidelijk tijdens de huidige tournee.

Auteur: Cis van Looy

Bron: www.writteninmusic.com

Deeplink: http://www.writteninmusic.com/roots/dieter-van-der-westen-band-me-and-you/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 juni 2018

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex