Debra Power - That's how I roll  (Waardering Muziekwereld) 9

Debra Power - That's how I roll

In 2016 brengt de Canadese pianiste Debra Power haar debuut Even Redheads Get The Blues uit. De recensies zijn enthousiast. De componiste, zangeres, bandleidster en pianiste toert met haar blues-rock door Canada. In haar thuisland wordt ze ontdekt. Tot haar debuut speelt Power vooral als studiomuzikante.

Tijdens het toeren krijgt de roodharige muzikante diverse nominaties. Uiteindelijk wint ze met haar debuut de prijs voor Blues Recording Of The Year 2016. Power wil niet meer terug naar het anonieme bestaan van musiceren in de studio. Ze schrijft nieuwe muziek en huurt de Legion Lounge Studios in Calgary. Ze neemt niet alleen haar vaste begeleiders Mike F. Little (orgel), Russell Broom (gitaar) en de ritmesectie Chris Byrne (bas en percussie) en Lyle Mozan (trommels) mee, maar nodigt ook blazers en vocalisten uit.

Het geluid op That’s How I Roll klinkt door al die gastmusici professioneel. Power heeft daarmee niet alleen met haar composities stappen gezet. Een reservering voor That’s How I Roll voor die prijs van Blues Recording Of The Year 2019 is niet meer dan logisch!

Twaalf nummers op deze langspeler. Opener All Night Playing The Blues zet de toon. Geen ingewikkelde tekst en de muziek is simpel te duiden als blues-rock. Elk liedje duurt een minuut of vier, heeft een kop en een kont en luistert lekker weg. Taking The High Road volgt. Natuurlijk wordt er onderweg van zaal naar zaal gecomponeerd en zijn de woorden voor het reizen bijna vanzelfsprekend. Last Time I’m Lovin’ You is een song over de liefde. Niets moeilijker om onderweg te zijn en het liefje thuis te weten. I’m Coming Around is een liedje over naar huis komen en natuurlijk is er altijd weer een weerzien. Please Forgive Me Blues is daarna een nummer zonder pretenties, de vingers van Power teisteren de toetsen van haar piano. Afsluitend nummer is Side On Sue. Is Peggy Sue of is Sue het mooiste meisje op de dansvloer? Power bezoekt een bar, drinkt een bier en kijkt naar de dansende tieners. Ze wordt benaderd door een bezoekster en wimpelt de aandacht af. Power is liever alleen met goede muziek.

De muziek van Debra Power krijgt in Canada vaak de etiketten ‘powerhouse’ en ‘energetic’. Dat zijn precies de juiste woorden bij de laatste track. Scherpe vocalen die vanaf een podium de sfeer in de club bepalen en energieke akkoorden op de piano die van alle aanwezigen aandacht vragen.

That’s How I Roll is een bevestiging van het talent van Debra Power. De muzikante van middelbare leeftijd knalt er ruim tweeënvijftig minuten blakend gezonde blues-rock uit.

Recensent: Jaks Schuit

Bron: www.realrootscafe.com

Deeplink: https://www.realrootscafe.com/2019/07/16/debra-power-thats-how-i-roll/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 8 september 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex