David Corley - Zero moon (Waardering Muziekwereld)

David Corley - Zero moon

David Corley groeide op in Lafayette, Indiana, USA. Als kleine jongen kreeg hij pianolessen. Eindeloos speelde hij Twinkle Twinkle Little Star en Mary Had A Little Lamb. Het verveelde de jongen. Na een van de lessen was Corley zo radeloos dat hij wegliep. Toen zijn moeder hem vond, vertelde hij over zijn afkeer van de lessen en dat hij zou blijven weglopen als hij terug moest naar de leraar en de zwarte en witte toetsen. Moeder ging akkoord. Corley zwoer slechts de lessen af, bleef oefenen en speelde liedjes die hij hoorde op de radio. De jonge Corley leerde muziek lezen en schrijven en componeerde zijn eerste nummers.

Op 20-jarige leeftijd verliet de student Corley de universiteit. Opnieuw bedacht hij dat de praktijk beter was dan de theorie. Hij wilde geen lesstof van docenten, hij wilde zelf lezen en ontdekken. Na twaalf ambachten en dertien ongelukken belandde hij in een hut in de bergen. Hij schreef muziek en gedichten tot zijn hart hem waarschuwde voor zijn wat lichtzinnige manier van leven. Een hartaanval en een operatie later vertrok Corley naar Lafayette, Indiana. Als vijftiger huurde hij een studio, zocht contact met producer Hugh Christopher Brown en nam tien liedjes op. Available Light was de titel voor zijn debuutalbum.

Available Light werd uitgebracht met geld van mensen die Corley wilden steunen. Met name in West Europa werd het debuut bijzonder positief ontvangen. Tijdens een optreden op het Take Root Festival in Groningen kreeg Corley een volgende hartaanval.

Het jaar 2016 stond in het teken van herstel, maar Corley schreef zelfs in het ziekbed verder aan songs. Elf van die nummers zijn beland op Zero Moon. Het zal duidelijk zijn dat het een album met een geweldig verhaal is. Corley werkte opnieuw samen met producer Hugh Brown. Deze tweede langspeler is een schijf die tijd van de luisteraar vraagt. De stem klinkt breekbaar en Corley speelt gitaar ťn piano en zingt over het leven van de afgelopen jaren. Elf nummers met uitstekende rootsrock klinken doorleefd en zijn gemakkelijk te consumeren. Voorkennis van de belevenissen van David Corley geven Zero Moon extra glans. Dit is een album om te koesteren.

Auteur: Jaks Schuit

Bron: www.realrootscafe.com

Deeplink: http://www.realrootscafe.com/2017/07/23/david-corley-zero-moon/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 9 september 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex