Dar Williams - Emerald  (Waardering Muziekwereld) 9

Dar Williams - Emerald

Ik zou nu, na amper een paar luisterbeurten, al zo ver durven te gaan, om “Emerald”, de ondertussen veertiende volwaardige langspeler van de Amerikaanse Dar Williams, als haar allerbeste tot op heden te bestempelen. Haar meest ambitieuze so far is het hoe dan ook. Een vlugge blik op de werkelijk tot de rand toe gevulde gastenlijst volstaat allicht al om je daarvan te overtuigen. Vrienden als een Richard Thompson, een Courtney Jaye, een Jonny Polonsky, een Jill Sobule, een Jim Lauderdale, de Hooters, de Milk Carton Kids en Lucy Wainwright Roche en haar moeder Suzzy werden door Williams graag bereid gevonden om een handje toe te komen steken tijdens het realiseren van haar nieuwe worp. En dat vertaalde zich uiteindelijk naar net geen drie kwartier folk pop van het betere soort.

Van het met name door de lap steel van Josh Kaler en de harmony vocals van Courtney Jaye flink opgewaardeerde sfeerstukje “Something To Get Through” tot het met onder meer Jonny Polonsky en Jill Sobule op nagenoeg onweerstaanbare wijze recht richting het object uit z’n titel gecatapulteerde “FM Radio”, het ijle “Empty Plane” of het met Richard Thompson gasterend op de elektrische gebrachte titelnummer, van het samen met Jim Lauderdale gepende en ook in duet met deze laatste gebrachte streepje poppy country soul “Slippery Slope” tot het op ongemeen catchy wijze op liefdestwijfels ingaande “Here Tonight”, de heerlijke ballade “Girl Of The World”, het met de wonderlijke Milk Carton Kids gedeelde “Mad River”, het met Suzzy en Lucy Wainwright Roche een aardig eindje richting de sterren gezongen “Weight Of The World”, het zachtjes twangende “Johnny Appleseed”, gebracht met de je ongetwijfeld ook nog wel van hun wereldhit “Satellite” uit 1987 bekende rockband The Hooters, en de afsluitende late night piano ballad “New York Is A Harbor”, je zal je hier als luisteraar echt hoegenaamd geen moment lang vervelen.

Knappe teksten verpakt in puntgave liedjes, gebracht door een zangeres met een fantastisch mooie stem, begeleid door louter topmuzikanten, zeg nu zelf, wat kan een mens zich nog meer wensen? Niet echt veel, toch…?

Bron: www.ctrl.altcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#DarWilliams

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 1 augustus 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex