Daisy Chapman - Good luck songs (Waardering Muziekwereld)

Daisy Chapman - Good luck songs

Er zijn zo van die mensen die het maken en spelen van muziek met de paplepel hebben toegediend gekregen. De Engelse folk- en popzangeres en songschrijfster Daisy Chapman uit Bristol is zoín getalenteerde dame die het pianospel al bijna helemaal beheerste toen ze nauwelijks zes jaar was. Het waren haar ouders die haar daartoe hadden aangezet, niet vermoedend dat hun dochter daar vanaf 2006 haar professionele bezigheid van zou gaan maken. Toen verscheen namelijk haar debuutplaat, een ep onder de titel Hymns Of Blame, gevolgd door nog een aantal albums waarvan Shameless Winter in 2012 de voorlopig laatste release was. Op die platen bracht ze naast haar eigen liedjes onder andere covers van Leonard Cohenís hit Hallelujah en van Rihannaís liedje Umbrella.

Anno 2017 is Daisy Chapman 38 jaar geworden en werd de tijd rijp bevonden om een nieuwe plaat op te nemen en op de buitenwereld los te laten. Good Luck Songs is de titel van dat nieuwe album waarop zij acht eigen composities brengt, aangevuld met een indrukwekkend mooie, melancholische coverversie van het prachtige Tom Traubertís Blues van Tom Waits. Als eerste single van deze plaat verscheen het nostalgische liedje Home Fires, waarin Daisy Chapman terugblikt op haar jeugdjaren toen ze onbezorgd gezellig rond het open haardvuur in het huis van haar ouders kon zittten doen wat ze altijd graag deed, namelijk muziek spelen op de piano. Het openingsnummer van dit album is echter de titelsong Good Luck Song, een intrigerende pianoballad met wondermooi vioolspel van Sue Lord in de sobere begeleiding en eindigend met een ronduit indrukwekkend koor bestaande uit Engelse, Australische, Amerikaanse, Franse, Zweedse en Duitse bevriende muzikanten.

De kristalheldere zangstem van Daisy Chapman zal ook u kunnen boeien en verwonderen. Haar klassiek klinkende pianospel, vaak aangevuld met hemelse viool- en celloklanken, zorgt voor een intimistische sfeer bij het beluisteren van deze liedjes, waarvan we Generation Next, het politiek-sociaal geÔnspireerde I Used To Own An Empire en Thereís A Storm Coming nog extra warm kunnen aanbevelen.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2017/OKT1/CD39.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 16 november 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex