Craig Cassler - Find my way (Waardering Muziekwereld) 8

Craig Cassler - Find my way

In 2007 debuteerde de toen in San Diego, CaliforniŽ wonende singer-songwriter Craig Cassler met een titelloos album. Daarna bracht hij in 2009 een ep-tje uit onder de titel The Song Begins To Play, gevolgd door de full-cdís What Could Be uit 2011, Dance uit 2013 en Back To You uit 2014, een vooral akoestisch album dat niet zo lovend werd onthaald in de vakpers.

Maar anno 2017 slaat de intussen naar Boston, Massachusetts verhuisde troubadour Craig Cassler hard terug naar alle criticasters met het negen tracks tellende nieuwe, vijfde album Find My Way. Ook nu zijn niet alle songs even sterk, maar we hoeven toch geen moeite doen om een paar pareltjes tussen het aanbod te kunnen ontdekken.

Folk-, country- en rocknummers worden afwisselend gepresenteerd op een bedje van rijkelijk georkestreerde muziek die hij allemaal zelf heeft ingespeeld. Enkel zangeres Britt Connors zorgde voor backing vocals waar dit nodig bleek te zijn om de kwaliteit van de liedjes te doen toenemen.

Openingsnummer Break Down Walls is een typerende folkrocksong en voor het nummer Georgia gaat Craig Cassler even de bluesy toer op. Ook country, reggae en een vleugje rock komen aan bod op deze nieuwe plaat, respectievelijk in de liedjes Find My Way, If I WasÖ en Youíd Fall.

Maar we willen u hier toch vooral nog even wijzen op ons favoriete nummer van het album Find My Way. Dat is namelijk de melodieuze en intieme ballad Scars And Lines waarmee Craig Cassler ons probleemloos kan overtuigen dat hij de verworven talenten als zanger en songschrijver nog wel degelijk in zich heeft. One Breath is een met volwaardig strijkerensemble begeleide song die even zo goed op zijn vorige akoestische plaat Back To You had kunnen staan. Ook Old Town Station blijft eerder sober qua instrumentatie en in de albumafsluitende song Annie Rose neemt Craig Cassler de luisteraar weer mee naar waar het voor hem in 2007 allemaal begon, namelijk de wereld van de betere singer-songwriter-folk en Americana-songs.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2017/SEPT1/CD60.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 5 oktober 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex