Corey Legge - Some days  (Waardering Muziekwereld) 8

Corey Legge - Some days

De 27-jarige Corey Legge is een zanger en songschrijver uit Bega Valley aan de zuidkust van Nieuw-Zuid Wales in Australië. Vorig jaar bracht hij zijn solodebuutalbum Driving Out Of Eden op de platenmarkt. Na een verhuizing naar het industriestadje Wollongong komt hij nu al met een opvolger voor die eerste schijf. Net als bij dat debuutalbum trad Ben Edwards op als producer van het in Lyttelton, Nieuw-Zeeland opgenomen album waarop tien nieuwe songs in alt.country-, rock- en folkstijl werden samengebracht.

De eerste single die uit dit nieuwe album werd getrokken is het uptempo gebrachte nummer “Last Night I Dreamt Of You” dat u op de eerste video kan beluisteren. En er is ook al een opvolger op single verschenen met het op de tweede video te horen liedje “Fireball”, een knappe alt.countryballad waarin het zangtalent van Corey Legge mooi tot uiting kan komen. Andere kandidaat-singles uit deze plaat zijn het swingende openingsnummer “I’ve Bitten Off More Than I Can Chew” en de albumtiteltrack ”Some Days” die net als “I’m So Damn Sick & Tired” een prachtige countryballad is.

Naast zijn solocarrière waar hij heel hard aan werkt was Corey Legge ook actief als frontman bij de bluesrockformatie ‘The Swamp Stompers’ maar zij besloten om er na acht jaar zwoegen mee op te houden. Corey Legge had grootse plannen om in de zomer van 2020 een uitgebreide tournee doorheen Europa te doen, maar het alomgekende virus stak daar een stevige stok voor. Op basis van dit tweede soloalbum hopen we dat hij binnenkort alsnog de oversteek kan maken om hier zoveel mogelijk zieltjes te winnen voor zijn uitermate goed verzorgde liedjes en muziek.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 13 december 2020

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex