Coco O'Connor - When I was your world   (Waardering Muziekwereld)

Coco O'Connor - When I was your world

Na het uitbrengen van haar debuutalbum in 2015, begon Coco snel een aanhang op te bouwen in combinatie met het vestigen van haar kenmerkende geluid. In verscheen een EP met zeven nummers, This Ol íWar, die onafhankelijk werd uitgebracht. Het schijfje kreeg al snel lovende kritieken en werd begin 2019 geŽerd met een prijs van de International Acoustic Music Awards (IAMA) tijdens hun 15e jaarlijkse ceremonie als erkenning voor haar nummer The Devil, A Wounded Man, And Me.

Begin 2019 keerde Coco terug naar de studio en was nog meer vastbesloten dan ooit om terug te keren naar haar muzikale begin. 'Het heeft veel te maken met teruggaan naar mijn roots waar ik ben opgegroeid', zegt Coco. De belangrijkste katalysator voor de ontwikkeling van het album was het ondertekenen van een platencontract bij Bonfire Music Group. Na het vormen van een band voor een muziekfestival in 2018, bracht Coco die inspiratie naar een geheel nieuw hoogtepunt door de volledige band in de studio te brengen om op te nemen voot haar nieuwste release, When I Was Your World.

Oorspronkelijk schreef O'Connor When I Was Your World na de geboorte van haar eigen dochter, maar uiteindelijk vond ze universele betekenis in het lied. When I Was Your World verschijnt op O'Connor's nieuwe album, dat in maart uitkwam. Geproduceerd door Bill McDermott, die bekend staat om zijn werk met artiesten als George Strait en Emmylou Harris, volgt de plaat de overwinning van O'Connor in 2019 op de International Acoustic Music Awards in de categorie Bluegrass / Country, voor haar lied The Devil, A Wounded Man, and Me.

Vanaf het openingsnummer van het album Honey Bee is het duidelijk dat de zangeres de plaat op een vernieuwde manier benadert. Met andere hoogtepunten zoals het uitgeklede nummer Trophies And Tiaras en White Horse, dat samen met hit songwriters Mark Narmore en Stephanie Brown is geschreven, is er een verscheidenheid aan verschillende elementen die een combinatie van americana, folk, roots en zelfs bluegrass-invloeden omvatten.

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 juni 2020

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex