Chuck Pyle - Cover stories   (Waardering Muziekwereld)

Chuck Pyle - Cover stories

De mooiste albums komen niet zelden eerder toevallig tot stand. Neem nu zo’n plaat als “Cover Stories”, de nieuwste van “Zen Cowboy” Chuck Pyle. Jarenlang al speelde die zoals zoveel anderen geregeld covers van liedjes van door hem zelf bewonderde artiesten. En geregeld werd er aan het eind van een opnamesessie ook wel eens zo’n deuntje ingeblikt. Maar tot op heden gebeurde daar dan eigenlijk niks mee. Ze bleven gewoon met z’n allen op de plank achter. En dat tot Pyle er op zekere dag in een onbewaakt moment met z’n vriend producer John McVey over praatte. Die was meteen zwaar geïnteresseerd en ging op zoek naar het opgenomen materiaal. En de rest laat zich dan wel raden, niet?

McVey was inderdaad zo enthousiast, dat vrijwel onmiddellijk wat studiotijd geboekt werd en een legertje muzikanten werd opgetrommeld. En “the rest”, aldus Pyle zelve, “is history”. Een stukje geschiedenis, dat je je sinds kort onder de vorm van een geweldige singer-songwriter-countryplaat ook effectief kan aanschaffen. Pyle toont hier immers vrijwel voortdurend een uitstekende smaak, een echt neusje voor geweldige songs. Zo covert hij met veel gevoel “Beaumont” van Hayes Carll, “Fearless Heart” van Lynn Miles, “Blanco River” en “Up And On My Way” van Walt Wilkins, “Now Everything Does” van het duo Lou & Peter Berryman, “Southern Music” van Russell Smith, “Forty Days Of Rain” van Jeff Talmadge, Charlie Chaplins evergreen “Smile” en “If I Was Jesus” van Chuck Cannon en Phil Madeira. En tussendoor mogen ook z’n eigen liedjes “Train Of Dreams”, “Good To Be Home” en “I Hear It’s Clear” even van stal. De twee laatste van dat trio schreef Pyle overigens met Larry Joe Taylor.

Om een lang verhaal kort te maken: wij zijn hier helemaal weg van “Cover Stories”. Het is het soort van plaat, dat we zonder ook maar enige vorm van voorbehoud durven aan te bevelen aan liefhebbers van het materiaal van artiesten als een Guy Clark, een Keith Miles en een John Prine. En daarmee zou u eigenlijk genoeg moeten weten…

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 4 april 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex