Cheryl Barnes - Listen to this   (Waardering Muziekwereld)

Cheryl Barnes - Listen to this

Als traditioneel geschoolde jazzzangeres heeft deze Cheryl Barnes ons toch een tijdje doen wachten alvorens ze haar debuut, een volledig album, op de markt bracht, maar met deze ‘Listen To This’ is het dan ook meteen een schot in de roos. Via Barnes & Cabasso Music kunnen we nu kennis maken met dit 11-tracks tellende album. Voor de opnamen van deze cd trok Cheryl Barnes naar de Mystic Knight Recording Studios te Los Angeles, CA, waar ze als producer koos voor Rahn Coleman. Aan haar zijde stonden bij de opnamen ook Brandon Fields (sax), John Hammond (piano) en Rickey Minor (bass).


Gedurende haar carrière wist Cheryl Barnes zich te omringen met mensen als J.J. Johnson, Wynton Marsalis en Quincy Jones om er maar enkele te noemen. Zingend in vier talen reisde ze de wereld rond en maakte deel uit van de ‘Denver Symphony Orchestra‘ en ‘The Florida Orchestra’. De liefde van Cheryl gaat zeker uit naar Samba, Salsa, en Bossa Nova of kortweg Latin Jazz.
Voor de titeltrack ‘Listen To This’, ‘What’s On Your Mind’ en haar kerstsingle kreeg ze voor het maken hulp van Phillip Cabasso en daarbuiten volgen nog een ruime keur aan artiesten die hun medewerking verleenden voor de opnamen van deze ‘Listen To This’. Phillip Carasso en Rahn Coleman tekenden ook voor de meeste arrangementen van de nummers en de titeltrack ligt zelfs volledig in de handen van Cabasso die ook de wederhelft is van Cheryl Barnes.


Een grote variatie aan nummer is terug te vinden op dit album, van nieuw werk tot nummers van Henry Purcell met ‘When I Am Laid In Earth’ of ‘I Wish You Love’ van Charles Trenet, waarbij ze zelfs haar kennis van de Franse taal laat bewonderen. Met het bewerken van Joni Mitchell’s ‘Come In For The Cold’ laat Cheryl Barnes duidelijk horen hoe diep haar muzikale wortels wel zijn ingeburgerd. Alle nummers werden uitgekozen door Cheryl zelf op basis van de teksten en waarbij sommige nummers haar ook emotioneel raakten.
Barnes is een getalenteerd jazz- & bluesvocaliste en levert hier met ‘Listen To This’ een heus visitekaartje af. Een zeer aangenaam album om naar te luisteren en met de aanwezigheid van haar kerstsingle ‘Merry, Merry Christmas To You’ zeker ook een topper om tijdens die periode van het jaar voor de gezelligheid rond de haard te zorgen.

Auteur: Freddy Vandervelpen

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/cheryl-barnes-listen-to-this

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 mei 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex