Carrie Newcomer - The slender thread   (Waardering Muziekwereld)

Carrie Newcomer - The slender thread

Voor de opnames van haar nieuwe cd “The Slender Thread” zakte zingende liedjesschrijfster Carrie Newcomer vanuit de States speciaal af naar het verre Duitsland. Naar Northeim om precies te zijn, waar ze onder de productionele hoede van Günter Pauler en in het gezelschap van de gerenommeerde klanktovenaars van Stockfisch Records en een stel aan dat label gerelateerde muzikanten dertien verse songpareltjes inblikte.

En die liedjes moeten het, zoals in het verleden al wel vaker, in niet geringe mate hebben van Newcomers prachtige voordracht. Veel warmer worden stemmen ons inziens amper gemaakt. Denk bij wijze van referentie maar aan dames als Mary Chapin Carpenter, K.D. Lang of Karen Carpenter. In de buurt van dergelijke magistrale stemmen situeert zich immers ook die van Newcomer.

Fijne pop- en folkluisterliedjes, heerlijk warmbloedig en harmonieus gebracht, van een haast weldadige schoonheid vormen de hoofdmoot hier. Niet zelden met een diepere boodschap ook. Als geen ander lijkt Newcomer immers te beseffen dat het voor de mensheid stilaan vijf voor twaalf is. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het pakkende “If Not Now” en je zal meteen begrijpen wat we daarmee bedoelen. Veel mooier kan je iemand nauwelijks duidelijk maken dat het hoog tijd is om zijn zeden en gewoonten te veranderen.

Lijkt ons wel iets voor liefhebbers van het materiaal van artiestes als de al genoemde Mary Chapin Carpenter, Nanci Griffith en Joan Baez.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#CarrieNewcomer

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 15 december 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex