Caroline Aiken - Broken wings heal    (Waardering Muziekwereld) 9

Caroline Aiken - Broken wings heal

Broken Wings Heal is het negende album van de in Atlanta geboren, maar sinds 2008 in Athens verblijvende Caroline Aiken. Voor dit album omringde Caroline zich met de geroemde John Keane (gitaren, pedal steel, bas, percussie en orgel), Emily Saliers (akoestische gitaar en zang) van Indigo Girls, de legendarische Ike Stubblefield (B3) en Randall Bramblett (keys, piano en sax). Naast zang bespeelt Aiken de zes- en twaalfsnarige gitaar en de piano.

De titel Broken Wings Heal mag je gerust letterlijk nemen. Dit album is namelijk niet zo maar een verzameling songs. Neen, het is de aanzet naar hoop, geluk en vrijheid voor haar in de gevangenis verblijvende dochter Sarah. Samen met Sarah schreef Caroline trouwens Everything Can Change. Een bezoek aan haar dochter in de gevangenis leverde inspiratie voor Razor Wire dat eigenlijk een op muziek gezet gedicht is. Caroline wisselt van muziekstijl en tempo, wanneer haar gevoel haar ertoe aanzetten. Dit kan gaan van folk tot een mix van blues en rock in Cry Wolf of het soft swingende Mysterious Wonder met sublieme B3 van Ike Stubblefield. Hello Cruel Worlí is dan weer intimiteit ten top, nog versterkt door de sensuele sax van Bramblett.

De schitterende bluesy stem van Aiken, de fenomenale prestaties van Keane zowel op gitaren als op pedal steel, maar vooral de lyrische songteksten geven dit album een enorme positieve uitstraling. De werkelijkheid is vaak anders, maar hoop, geluk en vrijheid geven kracht aan het leven. Kracht die Caroline Aiken haar dochter met dit album probeert te geven. Mooier dan dit kan het onmogelijk zijn!

Auteur: Lambert Smits

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/caroline-aiken-broken-wings-heal

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 1 maart 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex