Cam Penner - Sex & politics   (Waardering Muziekwereld) 8

Cam Penner - Sex & politics

Met de titel van dit nieuwe album heeft de bebaarde Canadese songwriter direct de meest besproken thema's in de media te pakken. Zijn muzikale aanpak is echter telkens weer verrassend en innovatief. Hij injecteert zijn rootsy folk sound met allerhande invloeden uit rock & roll, blues en gebruikt samples en zorgvuldig gecomponeerde dreigende soundscapes. Af en toe denk je, terwijl je opveert naar het puntje van je stoel "wat doet hij nu?" Spannend is het zeker en zijn aanpak heeft een sluimerende broeierigheid die je geheid na een paar keer luisteren naar binnen zuigt, en met weerhaakjes verankerd onder je huid. Of zoals al te lezen was in krant The Herald:

"Penner's determination and trust in his art and vision prove to be utterly, undeniably well-founded. "His latest album crackles with the intensity of creation as a need, art without artifice, and expression in its most purest, fiercest form."

Cam Penner nam dit album op in tien dagen tijd, tezamen met zijn vaste compaan Jon Wood die hier wederom excelleert op de gitaar en de lapsteel. Voor de opnames gebruikte ze een met de hand gebouwde studio in een afgelegen bos in British Colombia. Tekstueel maakt hij op subtiele onheilspellende wijze toch nog even een statement naar de graaiers en ander geboefte in de politiek en naar wat dat voor gevolgen heeft voor de mensheid "Can't afford the blues". Maar uiteindelijk slaat hij ook de handen ineen voor helende krachten en kijkt hij uit naar de toekomst. Sex & Politics is een soort symphonie van geluid en kleur die soms donker, grommend en ronkend over je heen buitelt met brutale bravoure maar je ook weer warm verleidelijk, speels in een omhelzing van muzikale strelingen wentelt

Auteur: Sandra Zuidema

Bron: LDM Nieuwsbrief

Website: www.luckydice.nl

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 18 februari 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex