Brooksie Wells - North east rising sun   (Waardering Muziekwereld)

Brooksie Wells - North east rising sun

Brooksie Wells is een folkzangeres en songschrijfster die opgroeide in het zuiden van Amerika maar al in de jaren ’70 naar New York City trok om daar haar succes als vertolkster van eigen composities te gaan beproeven. Eigenlijk werd ze als 19-jarige ontdekt door zanger Bobby Darin, waarna ze vele jaren als broodschrijver werkte van liedjes voor allerlei andere artiesten en voor soundtracks van films. Haar eigen zangcarrière begon toen ze ging optreden met de groep ‘Elephant’s Memory’, de begeleidingsband van John Lennon. Nadien trad ze een tijdje op als één van de sexy dansende zangeressen van de discoformatie ‘Kid Creole And The Coconuts’. Daarna werd een vrij lange pauze ingelast om een eigen gezinnetje te stichten, wat haar in de jaren ’90 twee kinderen opleverde. In 2012 keerde ze terug aan het muziekfirmament met “Pineapples, Butterflies & Dinosaurs”, een album vol kinderliedjes en een jaartje later in 2013 verscheen haar eerste country- en Americanaplaat onder de titel “Down Home Divas”, een album waarmee ze meteen naar de top van de ‘Roots Americana Charts’ kon doorstoten.

Nu is er een opvolger klaargestoomd met het album “North East Rising Sun” waarop Brooksie Wells tien liedjes en één korte, doch veelzeggende bonustrack “Who Needs A Man” zingt. Ze koos ook voor één coversong, zijnde het mooie “Shame On The Moon” van countryster Rodney Crowell. De albumtiteltrack is de eerste song op het album en ook de eerste single die we u op de bijgaande video kunnen laten horen in een live gebrachte akoestische versie. Deze plaat bestaat voornamelijk uit mid-tempo folksongs waarin de blues- en countrymuziek enkele keren voor wat extra kruiden komen zorgen. Dat is zeker het geval bij de nummers “No Notion”, “Shame Houses”, “You Can’t Fix Crazy” en “If Someday Ever Comes”. De fiddle speelt een belangrijke rol in de instrumentatie bij de liedjes “Nothing Changes” waar Frank Solivan het instrument bespeelt en “Holdin’ His Heart” en “If Someday Ever Comes” waarin Jenny Leigh Obert haar kunstjes toont op het viersnarige instrument.

Brooksie Fields verhuisde onlangs naar Atlanta, waar ze dit vrij akoestisch klinkende album met folksongs heeft opgenomen, daarbij haar gekende country- en Americanasongs even achterwege latend. Op meerdere vlakken is deze plaat “North East Rising Sun” dus een nieuwe ingeslagen weg en een hernieuwd begin voor deze sympathieke zangeres. Wij wensen haar daarbij alvast alle mogelijke succes toe.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 26 november 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex