Brooke Benson - I am the sun   (Waardering Muziekwereld) 8

Brooke Benson - I am the sun

I Am The Sun is de debuutplaat van de Amerikaanse zangeres Brooke Benson uit Los Angeles, Californië. Ze trad al een tijdje samen op met violist, componist en multi-instrumentalist Chris Murphy die deze zeven liedjes tellende Ep produceerde en meespeelde op viool, mandoline, basgitaar en akoestische en elektrische gitaar. Brooke Benson schreef alle poëtische songteksten en componeerde samen met Chris Murphy de muziek bij de nummers.

De plaat begint met de ‘spoken word’-albumtiteltrack I Am The Sun die we graag op de video willen meegeven. In de muziek op dit album horen we elementen uit jazz, soul, folk, bluegrass en hip hop. De door Brooke Benson gedeclameerde songteksten zijn sociaal en politiek geïnspireerd en proberen de luisteraar bewust te maken van allerlei problemen die onze huidige maatschappij kenmerken. Ze demonstreert haar engagement op geheel eigen wijze in de songs Go With The Flow, The Awakening, I Sing For You en afsluiter Be The Change. In The Eye en Back In The Day zijn misschien wel de meest melodieuze tracks op deze Ep en de songs waarbij Brooke Benson meer zingt dan ‘spoken word’-teksten vertelt. In dat laatste nummer vertelt ze op een repetitieve melodie over haar jeugdjaren waarin de muziek van o.a. ‘The Doobie Brothers’, ‘Bee Gees’, ‘The Go-Go’s’ en Cindy Lauper haar dagen heeft gekleurd.

De muziekstijl die Brooke Benson op I Am The Sun hanteert was zelden eerder te horen op een plaat. Zijn het nu liedjes of gedichten of misschien toch eerder sociale en politieke speeches waarin ze haar frustraties en bezorgdheden al rappend kwijt kan? We zijn er ook na de laatste stukjes muziek nog niet helemaal uit. Wat we wel weten is dat je bij dit album vooral naar de teksten zal moeten luisteren.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2019/SEPT1/CD65.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 26 april 2020

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex